chipset graficzny Intel 852 GM i notebook

Interesuje mnie czy na chisecie zintegrowanym da sie zagra w przecietnie wymagajaca gierke np NFS–U albo w Maxa Payna

Mam do wyboru dwa laptopy z rozna grafa ale tez z roznymi parametrami i cena Kto cos doradzi????

Ten:

http://shop.mediamarkt.de/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=45305&catalogId=5000&langId=–3&storeId=5000&categoryId=10001

czy moze ten:

http://shop.mediamarkt.de/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=41254&catalogId=5000&langId=–3&storeId=5000&categoryId=10001

Dzieks

Odpowiedzi: 3

dzieki za rady

taka grafa chyba mi wystarcza

natomiast zbieram opinie co do wloskiej firmy acer

podobno niefajna jest i awaryjny sprzet

maja bardzo duza oferte laptopow i super sa ich ekrany panoramiczne

ale pamietam jak sie zawiodlem na IBM kiedy wyposcil zepsuta serie dyskow twardych ... no i moja drukareczka HP(niby uznana marka) tey sie ksztusi paierkami raz juz ja musialem samemu przywracac dozycia

takze nie chcialbym sie zawiesc na ACERZE

Jesli ktos ma jakies info to czekam na odpowiedzi
imani
Dodano
20.10.2004 20:48:37
Obydwa notebooki są oparte na tym samym chipsecie graficznym (Intel 852 GM) Skrót DVMT oznacza Dynamic Video Memory Technology, jest to mówiąc skrótowo technologia króra czuwa nad optymalnym przydzielaniem zasobów pamięci w systemie.
Intel 852 GM nie wspiera aplikacji które wymagają Pixel Shaderów. Tutaj masz linka do spisu gier w jakie moźna pograć lub nie.
spiderko
Dodano
19.10.2004 19:37:44
Na obu bez problemu sobie w nfs pograsz, ten pierwszy jak widac ze specyfikacji jest nieco lepszy i ma wiecej pamieci ram. Wiec z gierkami nie bedzie problemow. Dziwne jest tylko to ze w tym drugim pamiec ram jest szybsza. Ale ja bym sie sklanial ku temu z procem 1,5 i 512Mb ramu. Popatrz sobie tez na allegro za takie pieniadze moze znajdziesz tam cos jeszcze lepszego. Poza tym jak kupisz w niemczech to nie bedziesz mial gwarancji w Polsce.
PTomek
Dodano
19.10.2004 17:28:50
imani
Dodano:
19.10.2004 12:59:54
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1