Chcę sformatować laptopa...na początku instalacji piszę że nie znaleziono żadengo dysku twardego...
Odpowiedzi: 6
-
[quote=Veers]Po to mi to wiedzieć, żeby móc pomóc takiemu komuś (jak ty), kto nie rozumie zależności pomiędzy sprzętem, jego producentem i systemem operacyjnym. Albo jak wolisz: po to mi to wiedzieć, bym mógł napisać że masz wejść do BIOSu i nacisnąć opcje A i nie czekać na odpowiedź z wielkim wykrzyknikiem, że tam nie ma takiej opcji. Mysz 1 ci napisał co masz zrobić. Ja mogłem ci napisać jak to zrobić konkretnie - ale skoro nie szanujesz mojego czasu - to niby czemu ja mam szanować twój ?[/quote] dobra,wygląda na to że jutro czeka mnie serwis komputerowy...z pełnym szacunkiem Cię pozdrawiam i dzięki za zauważenie prośby...
-
[quote=Veers]A ja powiem przewrotnie: a ten laptop to jaki jest ? Srebrny? Czarny ? Duży ? Mały? Z zaokrąglonymi rogami ? Dla Twojej dziewczyny - to jej jej (ukochany?) laptop. Dla Ciebie to jest jej laptop. A dla mnie - to jest jakiś tam laptop. Jak idziesz do serwisu zgłosić awarię - dajmy na to - odkurzacza - to reż mówisz tylko: odkurzacz mi się popsuł ? Oczekujesz - to bądź konkretny.[/quote] Ja piernicze,po co Ci to wiedzieć jaki to laptop,wyżej napisałem jaki mam problem i chyba możesz łaskawie ^^ napisać jakie kroki powinienem podjąć,szukasz dziury w całym,jak nie chcesz pomóc to nie wchodź w ten temat i nie syf go takimi postami jak teraz napisałeś...pozdro&dzięki ze pomogłeś^^
-
[quote=Tommy_1000]Ja piernicze,po co Ci to wiedzieć jaki to laptop,[/quote] He, he , dawno nie czytałem czegoś tak wesołego :mryellow: [quote=Tommy_1000]wyżej napisałem jaki mam problem i chyba możesz łaskawie ^^ napisać jakie kroki powinienem podjąć,[/quote] Wciśnij Delete, albo F2, albo Ctrl+S. Czasem też pomaga F8 lub F11. Wszystkie odpowiedzi są prawidłowe. Powodzenia :lol: [quote=Tommy_1000]szukasz dziury w całym,[/quote] Właśnie, czepia się nie wiadomo czego ......
-
[quote=mysz 1]Przestaw w BIOSIE kontroler SATA na tryb IDE .[/quote] a mógłbyś powiedzieć jak to zrobić?
-
[quote=Veers]Na początek, poczytać sobie to, co znajduje się pod linkiem w mojej sygnaturce. [/quote] ok w takim razie jeszcze raz,przepraszam że tak mało przejrzyście piszę ale dziewczyna mnie prosiła żebym jej naprawił tego laptopa i bardzo mi zależy na jak najszybszej pomocy w tej sprawie... więc...chcę sformatować laptopa,uruchamiam go z dysku CD,ponieważ gdy uruchamiam normalnie po wczytaniu windowsa wyskakuje taki niebieski komunikat że ''system jest uszkodzony i zostanie zamknięty''... więc odpalam go z dysku CD z windows,wybieram opcję ''nowa instalacja'' i po wczytaniu plików piszę ''nie znaleziono żadnych dysków twardych na tym komputerze'' i nie wiem co mam robić,czy w ogóle da się coś samemu zdziałać... bardzo prosiłbym o pomoc...