Chcę dokupić pamięć RAM...

obecine mam 128 MB (nie jestem pewien jakiej ale na pewnio nie DDR jest do tego jakiś program testujący?) chcę mieć 265 mb l(ub 512 nie wiem co się bardziej opłaca) czy muszę dokupić jeszcze jedną kość 128 MB ? proaszę wytłumaczcie mi to.

Odpowiedzi: 2

nie potrzeba programu testującego do sprawdzenia jakie masz kości pamięci. Wystarczy, źe na nie rzucisz okiem i od razu będziesz wiedzieć jakie masz.

Tak wyglądają DDR :

A tak tak DIMM – (SDRAM'y)

Starszych juź raczej nie masz w kompie. A najlepiej to sprawdź w instrukcji obsługi od płyty i będizesz mieć 100% pewność. W instrukcji dowiesz się takźe na jakiej częstotliwości mają pracowaćkości i ile max RAM obsługuje płyta, chociaź na pewno jest to powyźej 1 GB.
Co do zwiększania ilości ramów to wystarczy, źe kupisz odpowiednie kości i je dołoźysz.
The_judge
Dodano
11.07.2004 18:09:30
nie potrzeba programu testującego do sprawdzenia jakie masz kości pamięci. Wystarczy, źe na nie rzucisz okiem i od razu będziesz wiedzieć jakie masz.

Tak wyglądają DDR :

A tak tak DIMM – (SDRAM'y)

Starszych juź raczej nie masz w kompie. A najlepiej to sprawdź w instrukcji obsługi od płyty i będizesz mieć 100% pewność. W instrukcji dowiesz się takźe na jakiej częstotliwości mają pracowaćkości i ile max RAM obsługuje płyta, chociaź na pewno jest to powyźej 1 GB.
Co do zwiększania ilości ramów to wystarczy, źe kupisz odpowiednie kości i je dołoźysz.
The_judge
Dodano
11.07.2004 18:09:30
emil
Dodano:
11.07.2004 17:54:39
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1