chce cos zrobic ale mam problem help....

hej mam myszke optic mx500 i chce sobie zmienic czestotliwosc prubkowania mychy z default do full czyli 500 Hz aby uzyskać większą płynność ruchu kursora(z tego powodu ze gram w gry fpp) znalazlem nawet artykol jak to zrobic(wkleilem go ponizej), odnalazlem juz pliczek usbport.sys ale nie wiem jak go otworzyc w tym artykule pisze ze " 2. Uruchomić edytor heksadecymalny i odnaleźć następujący ciąg bajtów: "3C 08 73 09 C6 86 0A 01"." co to jest za edytor czy musze jakis program sciagnac zeby otowrzyc ten plik bo chyba nie chodzi o notatnik bo jak otworzylem go w notatniku to takie cos wyswietlilo

"B I O S ?UƒTS39 VW}G(]]]tB9Xt= t4p ĆESĆERĆETĆE>  N#?ENyYY Ep(h–SRCh+SRC Ph–SPMh+SPM P h–SNDh+SND Pę= $ P?@ P?x P? P? P?  P?$ P? P? P?  P?
bleblebe

+++++++++++++++++++++++++

TO TEN ARTYKOL

Zmiana częstotliwości raportowania w sterowniku USB
Jeźeli masz dobrą myszkę, ale chciałbyś uzyskać większą płynność ruchu kursora w Windows XP, moźesz spróbować zmodyfikować sterownik USB (usbport.sys), tak aby próbkował on dane z częstotliwością nie 125, ale 250 lub nawet 500 Hz. Oto, co naleźy zrobić:
1. W katalogu %SystemRoot%System32Drivers zlokalizować plik usbport.sys i skopiować go w dogodne miejsce, zrobić teź dodatkową kopię bezpieczeństwa.
2. Uruchomić edytor heksadecymalny i odnaleźć następujący ciąg bajtów: "3C 08 73 09 C6 86 0A 01".
3. Zamienić go na ciąg "B0 04 73 09 52 8A 0A 01", jeśli chcemy uzyskać 500 Hz, lub "B0 02 73 09 52 8C 0A 01", w wypadku gdy chcemy odczytów z częstotliwością 250 Hz, zapisać i zamknąć plik.
4. Wystartować komputer w trybie awaryjnym.
5. Skopiować zmodyfikowany plik zarówno do katalogu %SystemRoot%System32Drivers, jak i %SystemRoot%System32dllcache.
6. Zrestartować komputer.
7. Sprawdzić działanie modyfikacji, np. programem Mouserate.
Modyfikacja powinna działać z większością myszy, przynajmniej w wersji z częstotliwością raportowania 250 Hz. Z internetowych doniesień wynika, źe w zasadzie nie ma problemu z myszami Logitecha, kłopoty sprawia natomiast Microsoft Intellimouse Explorer 4.0. Modyfikację radzimy sprawdzić nie tylko z myszkami, ale teź przede wszystkim innymi urządzeniami USB. Uwaga! Modyfikacja nie wpływa na działanie myszy bezprzewodowych.

+++++++++++++++++++++++++ pozdro

Odpowiedzi: 4

Chopie, banialuki ci wciskają.. masz total commandera? wybierasz plik w którymś z okien , zaznaczasz go , wciskasz F3, potem w oknie podglądu "opcje/3 Hexadecymalny" i widzisz jak na dłoni.
"edycja/znajdź" i wpisujesz ciąg znaków do znalezienia.
!! tylko zaznacz obok opcje "szukaj ciągu hex"!!
P.S Sorki za słownictwo, ale stara mi brzęczy nad uchem...
leon1313
Dodano
25.01.2005 21:38:04
szukam ciagu tych znakow ale go nie widze :P moglbys zmodyfikowac juz ten pliczek usbport.sys do 500 hz byl bym bardzo wdzieczny

usbport.sys http://members.lycos.co.uk/luquez87/usbport.sys

Hex editor
http://members.lycos.co.uk/luquez87/xvi32_231.zip

pozdro

@ hasblender@o2.pl
luquez
Dodano
25.01.2005 18:49:56
oki
luquez
Dodano
25.01.2005 18:41:40