CD Tekst w Nero

Gdy Nagrywam płyty w Nero (5.5) zawsze dopisuję w edytorze informacje tekstowe typu tytuł utworu, płyty,nazwa wykonawcy itp.Jednak po wypaleniu płyty te informacje nie są wyświetlane w WindowsMediaPlayer.Tam gdzie powinien być tytuł płyty wyświetla się napis:"Nieznana płyta" oraz data i godzina jej nagrania, czyli bezuźyteczne informacje, zamiast tytułów utworów – jedynie numery ścieźek.Co się dzieje, źe pomimo iź wprowadzam i zatwierdzam te dane,to i tak ich później nie widać??? W innych programach typu Winamp jest podobno opcja, która sama ściąga te dane z bazy danych ale w WMP (8) takiej opcji nie znalazłem.Poradźcie co zrobić aby te informacje tekstowe zostały skutecznie umieszczone.

Odpowiedzi: 2

Ogromne dzięki za szybką i wyczerpującą odpowiedź.Przyznam, źe nawet mi przez myśl nie przeszło źe WMP moźe nie odczytywać CDtekstu.To było powodem moich długich i bezowocnych prób i poszukiwań odpowiedzi na powyźsze pytanie.A tytuły juź sobie ściągnąłem z CDDB. Dzięki !!!!!
Anonymous
Dodano
12.01.2004 19:45:47
WMP tak jak i Winamp korzystają z CDDB i nie odczytują cd–tekstu. CDDB moźe działać prawidłowo tylko w przypadku oryginalnych (lub przegranych z oryginału) płyt. CDDB rozpoznaje płyty po długości piosenek na płycie i nie rozpoznaje pojedynczych piosenek tylko całe płyty. Jeśli chcesz korzystać z cd0textu to polecam odtwarzacz, który to obsługuje: Quintesential Player. Jest to bardzo dobry player( moźe nawet leszy od Winampa) lub JetAudio.
krecik
Dodano
12.01.2004 14:27:32
Anonymous
Dodano:
12.01.2004 13:49:06
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1