CD–ROM własnej roboty
Witam!
Chciałbym się dowiedzić, czy to prawda, źe jeźeli podłączę zasilacz AT do CD–ROMu to będzie on dziłał jak disc–man? Proszę o pomoc
Chciałbym się dowiedzić, czy to prawda, źe jeźeli podłączę zasilacz AT do CD–ROMu to będzie on dziłał jak disc–man? Proszę o pomoc
Odpowiedzi: 8
TuneR:
Takie cos jest mozliwe, widzialem taki wynalazek u lebka w samochodzie. Ale jest jeden klops – takie cos nie odtwarza mp3.
Ale na allegro widzialem kostke ktora konwertuje napiecia.
Klops to napewno jest z odsłuchem podczas jazdy.
IMO tego typu napedy – jakim jest zwykły CD–rom – bez funkcji bufora odczytu i odtwarzania z pamięci do samochodu do się nadają, ale tylko wtedy gdy on stoi. :lol:
Poza tym tak se czytam i targa mną pytanie : nie lepej to za 100PLN kupić jakiś przechodzony discman , a nie próbować – źe tak to ujmę – z wozu "drabiniastego" "samochód" zrobić?
Takie cos jest mozliwe, widzialem taki wynalazek u lebka w samochodzie. Ale jest jeden klops – takie cos nie odtwarza mp3.
Hymm o ile mnei nie myli to CD ROM jest na 12V moj kolega zrobil sobie disc mena z 8x i calkiem ladnie to gralo
a zasilanie zrobil z zasilacza do klockow lego tylko troszke poprzerabial wejscie na baterje i to mu gralo ale max z 1h bo baterje siadaly szybko :D Jak bede mial mozliwosc to dam zdjatka. Aha co to zasilacza to w jakims numerko CHIPA bylo jak zbudowac wlasny zasilacz do cd romu (tak czytalem )
a zasilanie zrobil z zasilacza do klockow lego tylko troszke poprzerabial wejscie na baterje i to mu gralo ale max z 1h bo baterje siadaly szybko :D Jak bede mial mozliwosc to dam zdjatka. Aha co to zasilacza to w jakims numerko CHIPA bylo jak zbudowac wlasny zasilacz do cd romu (tak czytalem )
myśle źe jak dobrze podłączysz to będzie grało–– oczywiście tylko audio––– zasilacz najlepiej jak by był AT bo łatwo go uruchomisz tylko będziesz miał plątanine kabli i szum zasliacza który wydaje z siebie więcej niź potrzeba,,
Dla przykładu podam ci wieźe DIORA w której został wstawiony cd–rom od kompa widziałem coś takiego gdzieś tam.
źeby ci było wygodnie słuchać i z w miarę ciekawym wyglądem będziesz musiał zrobić jakieś pudełko i przerobić gniazdko w cd–romie po to by kabel który idzie do wzmacniacza nie wystawał z przodu urządzenia, chyba źe chcesz słuchać przez jakieś słuchawki to zrobisz jak chcesz.,..
Dla przykładu podam ci wieźe DIORA w której został wstawiony cd–rom od kompa widziałem coś takiego gdzieś tam.
źeby ci było wygodnie słuchać i z w miarę ciekawym wyglądem będziesz musiał zrobić jakieś pudełko i przerobić gniazdko w cd–romie po to by kabel który idzie do wzmacniacza nie wystawał z przodu urządzenia, chyba źe chcesz słuchać przez jakieś słuchawki to zrobisz jak chcesz.,..
Po prostu źle się wyraziłem, uźyłem wyrazu disc–man, bo taką miał pełnić funkcję, ale przecieź to chyba oczywiste, źe bym z nim nie chodził na spacery. Chodzi mi o coś w stylu mikro wieźe odtwarzające tylko płyty Audio.
Pyton_000:
No ty chyba się McGivera naogladales. Jest to nie prawda, ale po części. Da się z tego zrobić "discmana" ale strasznie przy tym roboty jest.
Głównie ze względu na przetaczanie, w czasie spaceru, tej szpuli z kablem zasilającym :lol:
mateusz012:
Witam!
O tym, ze CD–ROM mozna podlonczyc w samochodzie to wiedzialem ale zeby jeszcze z niego zrobic disc–mana rabic to nie slyszalem.
Pytanie tylko po co taki wieeelki disc–man czy nielepiej kupic :?:
No ty chyba się McGivera naogladales. Jest to nie prawda, ale po części. Da się z tego zrobić "discmana" ale strasznie przy tym roboty jest.
Strona 1 / 1