CD–ROM :–(
mam dwa cd (LG i Samsunga) mój starsz wgrywał jakas płytke do sterowników USB i po zrestartowaniu systemu komp zaczoł wariowac i nie chciał sie włączyć resetował sie i dziwnie pikał.....pokazywał błąd 2 plików (teraz wiem ze były od CD) no wiec mój ojcec je skasował a były one w c:windows/system32/driver ...no i teraz winXP pro nie wykrywa mi Cd–romów....co moge zrobic??
Odpowiedzi: 4
Obawiam się, źe mogło uszkodzenie portów USB nastąpić.
Jeźeli rady Szanownych Przedpiśców nie pomogą, wtedy płytę pod pachę i do serwisu udać się musisz.
Pozdrawiam.
Jeźeli rady Szanownych Przedpiśców nie pomogą, wtedy płytę pod pachę i do serwisu udać się musisz.
Pozdrawiam.
szexpir:
starsz wgrywał jakas płytke do sterowników USB i po zrestartowaniu systemu komp zaczoł wariowac i nie chciał sie włączyć resetował sie i dziwnie pikał
Pikanie sugeruje raczej bład sprzętowy.
Poza tym jeśli masz uzywasz opcji " przywracanie sys"
skorzystaj z niej.
Jesli nie uruchomi w trybie awaryjnym usuń napędy i restart.
Jesli i to nie pomoźe pozostaje płytka instalacyjna i opcja " napraw"
EL NINO:
W menedzerze urzadzen tez nie wykrywa ? Jesli tak, to usun z niego napedy CD a system wykryje je byc moze sam na starcie i zainstaluje od nowa.
A jeźeli to nie pomoźe, choć nie powinie to być problem to fizycznie odłącz napędy – wypnij zasilanie uruchom komputer, a następnie go wyłacz podepnij ponownie urządzenia i włącz raz jeszcze.
W menedzerze urzadzen tez nie wykrywa ? Jesli tak, to usun z niego napedy CD a system wykryje je byc moze sam na starcie i zainstaluje od nowa.
Strona 1 / 1