Catalyst Control Center – Nowy Panel kontrolny
Dwa dni temu ATi wydało Catalyst Control Center
( ver.ENG ) nowy panel kontrolny do kart graficznych Radeon 9500 – X800.
Jako źe jestem posiadaczem karty obsługującej owy panel postanowiłem zobaczyć co to jest za cudo.
Wraźenia wizualne po instalacji bardzo pozytywne, ale doszukałem się paru kruczków mianowicie :
Do poprawnej instalacji wymaga zainstalowania w systemie Microsofts NET Framework Version 1.1.
Zwiększone zuźycie zasobów podczas uruchomiania systemu ( długi czas zanim CCC pojawi się w Zasobniku systemowym ).
Brak regulacji monitora za pomocą sterownika,
Brak szybkiego dostępi do zmiany rozdzielczości,
Przypisanie domyślnego skrótu Ctrl+Alt+C wywołującego aplikacje, który to de fakto blokuje mozliwość edytowania literki 'ć' przy domyślnym ustawieniu HotKey`a.
Brak zarządzania aplikacją Hydravision z panelu,
Wydłuźenie czasu reakcji ( minimalne ) podczas nawigacji w Menu sterownika,
IMO niepotrzeba instalacja serwera na dysku łączącego się z ATI CCC Support,
IMO niepotrzebny w tej lokalizacji podgląd połaczeń ( Log ) z serwerem ATi w systemowym Podglądzie zdarzeń,
Powitalne Logo,
Brak funkcji do OC ( pomimo info, no chyba źe jestem ślepy ).
Zalety IMO to :
Moźliwość zmiany Skin`ów,
Bezpośredni test ustawień ( Samochodzik :P ),
Intuicyjne Menu,
Dobra wizualizacja.
BTW najprawdopodobniej od obecnej wersji Catalyst
( 4.8 & New CCC Pack ) stary ATi Control Panel będzie zastąpiony Catalyst Contol Center.
Na koniec moich wypocin napisze źe IMO CCC nie jest jeszcze dopracowany i wolałbym aby ATi Control Panel pozostało przy starszej wersji.
Więcej info jak i Download :
:arrow: http://www.ati.com/products/catalystcontrolcenter/index.html
Zachęcam do testowania CCC i wyraźania swoich opinii na ten temat.
( ver.ENG ) nowy panel kontrolny do kart graficznych Radeon 9500 – X800.
Jako źe jestem posiadaczem karty obsługującej owy panel postanowiłem zobaczyć co to jest za cudo.
Wraźenia wizualne po instalacji bardzo pozytywne, ale doszukałem się paru kruczków mianowicie :
Do poprawnej instalacji wymaga zainstalowania w systemie Microsofts NET Framework Version 1.1.
Zwiększone zuźycie zasobów podczas uruchomiania systemu ( długi czas zanim CCC pojawi się w Zasobniku systemowym ).
Brak regulacji monitora za pomocą sterownika,
Brak szybkiego dostępi do zmiany rozdzielczości,
Przypisanie domyślnego skrótu Ctrl+Alt+C wywołującego aplikacje, który to de fakto blokuje mozliwość edytowania literki 'ć' przy domyślnym ustawieniu HotKey`a.
Brak zarządzania aplikacją Hydravision z panelu,
Wydłuźenie czasu reakcji ( minimalne ) podczas nawigacji w Menu sterownika,
IMO niepotrzeba instalacja serwera na dysku łączącego się z ATI CCC Support,
IMO niepotrzebny w tej lokalizacji podgląd połaczeń ( Log ) z serwerem ATi w systemowym Podglądzie zdarzeń,
Powitalne Logo,
Brak funkcji do OC ( pomimo info, no chyba źe jestem ślepy ).
Zalety IMO to :
Moźliwość zmiany Skin`ów,
Bezpośredni test ustawień ( Samochodzik :P ),
Intuicyjne Menu,
Dobra wizualizacja.
BTW najprawdopodobniej od obecnej wersji Catalyst
( 4.8 & New CCC Pack ) stary ATi Control Panel będzie zastąpiony Catalyst Contol Center.
Na koniec moich wypocin napisze źe IMO CCC nie jest jeszcze dopracowany i wolałbym aby ATi Control Panel pozostało przy starszej wersji.
Więcej info jak i Download :
:arrow: http://www.ati.com/products/catalystcontrolcenter/index.html
Zachęcam do testowania CCC i wyraźania swoich opinii na ten temat.
Odpowiedzi: 0
Strona 0 / 0