Cannot open the file, bo nie istnieje !

Dzień dobry. Mam taki nietypowy problem że co czas jakiś pewne pliki(exe ki, chm y , jpgi słowem wszystkie i zupełnie przypadkowe) po skopiowaniu lub przeniesieniu do innego folderu plik zachowuje się jakby nie istniał, nie da się go uruchomić ale w explorerze jest widoczny, po ponownym skopiowaniu np. na pilput plik da się bez problemu uruchomić i działa jak należy :wtf: O co chodzi ? Mam wira czy co ?@!?

Odpowiedzi: 3

Bo angielski system ma prawo błędnie interpretować polskie znaki diakrytyczne. Z tego samego powodu jak się plątałem ongiś po dalekim wschodzie, to co rusz trafiałem na problem z wyświetlaniem odpowiednich czcionek. Może powinieneś zainstalować w tym Twoim "angolu" jakąś polską czcionkę... z polskimi znaczkami?
XanTyp
Dodano
21.01.2008 14:57:21
Nie zależy to od partycji. Teraz zauważyłem że plik przestał istnieć po zmianie nazwy z polskimi literami, np róż.txt, a potem zmieniłem znowu na roz.txt i plik sie otworzył ?? To nie wiem o co chodzi,może kopiowałem z pendriva pliki z polskimi znakami i stad efekt nieistniejących plikow, tylko dlaczego ???? EDIT: Sprawdziłem i na pewno chodzi o "DZIWNE" znaki w nazwie pliku, mam angielska wersje XP, na uczelni jest polki system, nom ale to dziwne że ANGol tego nie akceptuje !?!?!
Tryllion
Dodano
20.01.2008 22:30:59
A wiąże się to z przenosinami między partycjami, czy wszystko masz na jednej?
XanTyp
Dodano
18.01.2008 17:39:26
Tryllion
Dodano:
17.01.2008 13:28:32
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1