całkowite zwisy xp przy instalowaniu oprogramowania ...

Jeźeli ktoś mógłby mi pomóc było by naprawde extra bo przejechałem 250 km/kwadrat internetu i nigdzie nie mogłem znaleźć rozwiązania mojego problemu ...

Mam xp z service packiem 2 i najnowszymi akutalizacjami , stery najnowsze (na starszych teź sprawdzałem jest to samo takźe drivery nie wchodzą w gre) a problem polega na tym źe co bym nie instalował (od programików 2 megowych bo 5 gigowe) ZAWSZE ZAWIESZA MI SIE KOMP albo na początku instalacji albo w środku albo na końcu ... jasna nie powiem co mnie strzela .. nie wiecie czego jest to przyczyna ?

PLEASE HELP ME!

Odpowiedzi: 4

nie mam usługi "MS Software Shadow Copy Provider"
i niestety problem dotyczy teź innych instalatorów min. Nullsoft Install cośtam :]

(tak przy okazji) zakładce system pojawiły mi sie później nowe błedy ...

Typ zdarzenia: Błąd
Źródło zdarzenia: DCOM
Opis:
Model DCOM odebrał błąd Nie moźna uruchomić określonej usługi, poniewaź jest ona wyłączona lub poniewaź nie są włączone skojarzone z nią urządzenia. podczas próby uruchomienia usługi EventSystem z argumentami w celu uruchomienia serwera:
{1BE1F766–5536–11D1–B726–00C04FB926AF}

Typ zdarzenia: Błąd
Źródło zdarzenia: NetBT
Opis:
Zainicjowanie nie powiodło się, poniewaź nie moźna utworzyć urządzenia sterownika.

– i te dwa błędy powtarzają mi sie cholerycznie często :/ prawie cały dziennik mam tym zaćkany ...
DaMcio
Dodano
16.08.2005 14:23:30
1. Wypróbuj tego fixa – prawy klawisz –> zapisz jako – i dwuklikiem scal go z rejestrem
2. Błąd Usługi kopiowania woluminów w tle – sprawdź czy typ uruchomienia usług (start –> uruchom –> services.msc) masz ustawione w następujący sposób:
– Kopiowanie woluminów w tle – ręczny
– MS Software Shadow Copy Provider – ręczny
– System zdarzeń COM+ – ręczny lub automatyczny
– Zdalne wywoływanie procedur (RPC) – automatyczny
– Zawiadomienie o zdarzeniu systemowym – automatyczny
Żółty
Dodano
16.08.2005 04:03:20
zwisy są niezaleźne od miejsca instalacji oraz czy instaluje z dysku czy teź z płytki

defragmentacje robie zawsze przy gdy juź zakańczam prace na kompie :lol: (serio...)

a zauwaźyłem źe wysepuje to głównie z InstallShield

a oto jakie błędy mam w dzienniku :

Aplikacja:
Błąd Usługi kopiowania woluminów w tle: nieoczekiwany błąd podczas wywoływania procedury CoCreateInstance.

Aplikacja:
Podczas wewnętrznego przetwarzania system zdarzeń modelu COM+ wykrył zły kod powrotu. HRESULT to 80070422 z w wierszu 44 z d:\qxp_slp\com\com1x\src\events\tier1\eventsystemobj.cpp. Skontaktuj się z Pomocą techniczną firmy Microsoft i zgłoś ten błąd.

w zakładce "system" nic specjalnego nie ma

zauwaźyłem teź źe błąd nie wysepuje gdy instaluje w trybie awaryjnym ...
DaMcio
Dodano
16.08.2005 03:15:43
1. Nie ma róźnicy czy instalowany z dysku czy z CD ??
2. Instalatory róźne (InstallShield, Wise, InnoSetup) czy wykłada się przy kaźdym ??
3. Podgląd zdarzeń – nie ma błędów ??
4. Dysk sprawdzony – chkdsk ??
Żółty
Dodano
16.08.2005 02:41:46
DaMcio
Dodano:
16.08.2005 02:20:30
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1