Całkowite opróźnianie folderu Temporary Internet Files
Mam takie pytanie jak całkowicie opróźnić folder
Temporary Internet Files.Pliki usuwam ręcznie i w folderze jest pusto,sprawdzająć folder we właściwosciach pokazuje mi 82mb i 12345 folderów próbowałem programów które czyszczą całe badziewia pozostałe po internecie ale one robią to samo co ja ręcznie jak tego się pozbyć ?
Proszę o pomoc
Temporary Internet Files.Pliki usuwam ręcznie i w folderze jest pusto,sprawdzająć folder we właściwosciach pokazuje mi 82mb i 12345 folderów próbowałem programów które czyszczą całe badziewia pozostałe po internecie ale one robią to samo co ja ręcznie jak tego się pozbyć ?
Proszę o pomoc
Odpowiedzi: 13
Oto zapis z cmd
Jak widać jest tam pusto a mi windows dalej wskazuje 89 mb załączam plik graficzny właściwości tego folderu
E:\TYMCZA~1>dir
Wolumin w stacji E to FOLDERY_SYS
Numer seryjny woluminu: 9074–6566
Katalog: E:\TYMCZA~1
2005–10–24 00:37 253 a.txt
1 plik(ów) 253 bajtów
0 katalog(ów) 366750720 bajtów wolnych
E:\TYMCZA~1>
Jak widać jest tam pusto a mi windows dalej wskazuje 89 mb załączam plik graficzny właściwości tego folderu
E:\TYMCZA~1>dir
Wolumin w stacji E to FOLDERY_SYS
Numer seryjny woluminu: 9074–6566
Katalog: E:\TYMCZA~1
2005–10–24 00:37 253 a.txt
1 plik(ów) 253 bajtów
0 katalog(ów) 366750720 bajtów wolnych
E:\TYMCZA~1>
wpisz :
E: wciskasz enter
cd Tymczas~1 wciskasz enter
zawsze 6 liter tylda i jedynka
E: wciskasz enter
cd Tymczas~1 wciskasz enter
zawsze 6 liter tylda i jedynka
nie mogę tego zrobić poniewaź folder z tymczasowymi plikami internetowymi mam na innej partycji
E:\Tymczasowe pliki internetowe
konsola podaje mi źe "E:\Tymczasowe nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne" niewiem co robić dalej aby wyświetlić zawartość tego folderu
E:\Tymczasowe pliki internetowe
konsola podaje mi źe "E:\Tymczasowe nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne" niewiem co robić dalej aby wyświetlić zawartość tego folderu
a zobacz tak:
start –> uruchom –> cmd –> OK
cd "C:\....\....\Temporary internet files"
dir >> a.txt
i wklejasz nam tu zawartośc pliku a.txt znajdującego się w folderze templorary internet files
start –> uruchom –> cmd –> OK
cd "C:\....\....\Temporary internet files"
dir >> a.txt
i wklejasz nam tu zawartośc pliku a.txt znajdującego się w folderze templorary internet files
Folderu nie da się tak poprostu usunąć poniewaź jest on systemowym i niezbędnym do poprawnej pracy systemu windows ,ale juź to próbowałem i po usunięciu tego folderu i stworzeniu nowego jest jak najbardziej czysto i 0 MB ale po jakimś czasie znowu tam coś zostaje.
Uruchom system w trybie awaryjnym z wierszem polecenia (F8 przy starcie systemu i wybierz odpowiednią opcję z menu) i spróbuj usunąć za pomocą polecenia
del /F /S /Q "pełna ścieźka do temporary internet files\*.*"
a usunięcie nie plików znajdujących się w tym folderze, ale samego folderu, a następnie utqworzenie go spowrotem (tworząc nowy folder i dając mu nazwę Temporary Internet Files)??
//PS
Jak juź sie bawisz w te rzeczy to tylko na swoją odpowiedzialność :)
//PS
Jak juź sie bawisz w te rzeczy to tylko na swoją odpowiedzialność :)
W opcjach folderów odznaczone jest "ukryj chronione pliki systemu operacyjnego" i dalej wskazuje 87 mb
czyli źeby sie wszyscy zrozumieli
w opcjach folderów odznaczone jest "ukryj chronione pliki system,u operacyjnego" czy jakoś tak??
w opcjach folderów odznaczone jest "ukryj chronione pliki system,u operacyjnego" czy jakoś tak??
Nic to nie dało dalej jest tam pusto i wskazuje 87 mb
samarkan:
Tak zostaje dokladnie to co napisałem
A jak powłączałeś pokazywanie plików ukrytych i chronionych to folder Temporary ... dalej widać jako pusty ??
Tak zostaje dokladnie to co napisałem
A jak zrobisz to za pomocą Opcje internetowe –> Tyczasowe pliki internetowe –> Usuń to teź coś zostaje ??
PS Włącz sobie w Opcje folderów –> Widok pokazywanie plików urytych i nakaź pokazywanie plików chronionych ...
PS Włącz sobie w Opcje folderów –> Widok pokazywanie plików urytych i nakaź pokazywanie plików chronionych ...