Całkowite opróźnianie folderu Temporary Internet Files

Mam takie pytanie jak całkowicie opróźnić folder
Temporary Internet Files.Pliki usuwam ręcznie i w folderze jest pusto,sprawdzająć folder we właściwosciach pokazuje mi 82mb i 12345 folderów próbowałem programów które czyszczą całe badziewia pozostałe po internecie ale one robią to samo co ja ręcznie jak tego się pozbyć ?
Proszę o pomoc

Odpowiedzi: 20

samarkan – padła wyźej – CCleaner , który powinien cąłkowicie wystarczyć.

Żółty – moźna, toź gdyby nie to bym i nie pytał.
Rebe
Dodano
24.10.2005 15:03:28
Rebe czy moźesz podać mi nazwę jakiegoś dobrego sprawdzonego program do czyszczenia plików internetowych źeby nie trzeba było tyle zachodu aby opróźnić ten folder do końca.
samarkan
Dodano
24.10.2005 14:11:43
samarkan:
Żółty u mnie ten kod chyba nie działa poniewaź jak wpiszę to E:\>attrib –h –s e:\tymcza~1\*.* /s /d pokazuje się E:\>
i tylko tyle. Co zle robie ?

Ma się tyle pokazać, ale pliki i foldery w e:\Tymczasowe pliki internetowe powinny być juź widoczne z poziomu exploratora windowsowego

Rebe – nie mam zielonego pojęcia (a da się na w2k wyłączyć te 8.3 ??)
Żółty
Dodano
24.10.2005 14:04:45
Żółty u mnie ten kod chyba nie działa poniewaź jak wpiszę to E:\>attrib –h –s e:\tymcza~1\*.* /s /d pokazuje się E:\>
i tylko tyle. Co zle robie ?
samarkan
Dodano
24.10.2005 13:55:29
To juź się nawet zapytać nei mozna ? – Kruca, zaraz w odpowiedzi jakieś brzydkie słowa typu ~ człek dostaje ;)

A przy wyłaczonym 8.3 teź będzie dziąłać ? – Całkiem powąznie pytam tym razem, bom na dysgooglię zapadł :P
Rebe
Dodano
24.10.2005 13:41:23
To juź się nawet zapytać nei mozna ? – Kruca, zaraz w odpowiedzi jakieś brzydkie słowa typu ~ człek dostaje ;)

A przy wyłaczonym 8.3 teź będzie dziąłać ? – Całkiem powąznie pytam tym razem, bom na dysgooglię zapadł :P
Rebe
Dodano
24.10.2005 13:41:23
samarkan:

uźyłem takiego kodu
E:\>attrib –h –s e:\tymcza~1\*.* /s /d
i odpowiedz była taka
"E:\>attrib –h –s e:\tymcza~1\*.* /s /d

E:\>"
zawartoś nie był widoczna.
o co to chodzi ,co to miało wskazywać ?

No pewnie – d..pa ze mnie do kwadratu ...
Pewnie źe źle Ci napisałem ...
Prawidłowo powinno być
attrib –h –s e:\tymcza~1\*.* /s /d
Po tej operacji powinieneś mieć na 100% widoczne wszystkie pliki i katalogi w e:\tymczasowe pliki internetowe – sprawdź czy są widoczne.
A i wpisy wszelakie w rejestrze powinny się odnosić nie tak jak ja napisałem do e:\temporary internet files a do e:\tymczasowe pliki internetowe ...

Przepraszam za to zamieszanie

Rebe – celowo napisałem krótką nazwę z tyldą aby nawiasy nie były konieczne ...
Żółty
Dodano
24.10.2005 13:34:40
zapomniałem dodać źe zmieniłem (dodałem )wartość którą mi poleciłeś w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\Paths wpis Directory
samarkan
Dodano
24.10.2005 13:24:51
Żółty – a cudzysłowow nie trzeba ?
Rebe
Dodano
24.10.2005 13:22:14
wydając takie polecenia jak mi napisałeś dostraje odpowiedz źe "E:\>attrib –h –s e:\tempor~1\*.* /s /d
Nie moźna odnaleźć ścieźki – E:\tempor~1."
uźyłem takiego kodu
E:\>attrib –h –s e:\tymcza~1\*.* /s /d
i odpowiedz była taka
"E:\>attrib –h –s e:\tymcza~1\*.* /s /d

E:\>"
zawartoś nie był widoczna.
o co to chodzi ,co to miało wskazywać ?
samarkan
Dodano
24.10.2005 13:14:57
samarkan:
w kluczu HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders mam wartosc" E:\Tymczasowe pliki internetowe "

No to tu jest dobrze.

samarkan:
w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\Paths wpis Directory oraz w podkluczach path1 ... pathx wpisy CachePath
mam wartości do wszystkich paths " E:\Tymczasowe pliki internetowe\path1 " i tak nalej do path2,3,4.

No a tu moźe być kiszka ...
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\Paths wpis Directory ustaw na e:\temporary internet files\Content.IE5 – wpisy CachePath w podkluczach path1 ... path4 równieź zmodyfikuj dopisując im Content.IE5

samarkan:
Aby udowodnić Tobie źe mam powyłączane opcje ukrywania załączam plik graficzny

Honor muszę zwócić i przeprosić.
Wydaj jeszcze polecenie

attrib –h –s e:\tempor~1\*.* /s /d

z poziomu wiersza polecenia (start –> uruchom –> cmd) i zobacz czy zawartość e:\temporary internet files będzie widoczna
Żółty
Dodano
24.10.2005 12:50:36
w kluczu HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders mam wartosc" E:\Tymczasowe pliki internetowe "
w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\Paths wpis Directory oraz w podkluczach path1 ... pathx wpisy CachePath
mam wartości do wszystkich paths " E:\Tymczasowe pliki internetowe\path1 " i tak nalej do path2,3,4.
Aby udowodnić Tobie źe mam powyłączane opcje ukrywania załączam plik graficzny
samarkan
Dodano
24.10.2005 12:38:29
samarakan sprawdź sobie jaką wartość masz dla wpisu Cache w kluczu HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders oraz w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\Paths wpis Directory oraz w podkluczach path1 ... pathx wpisy CachePath
Jak są inne od źądanej przez Ciebie to spróbuj pozmieniać na właściwe.

PS. Sceptycznie podchodzę do Twoich zapewnień o właczeniu pokazywania plików ukrytych i nakazywaniu pokazywania plików chronionych przez system ;)
Żółty
Dodano
24.10.2005 12:16:05
Uźywam takiego programu "IE Privacy Keeper"sugerujesz źe program którego uźywam jest do kitu ? i to on pozostawiał te wszystkie śmieci ?
Jeźeli znasz jakiś dobry program to daj jakiś namiar to go wypróbuje.
samarkan
Dodano
24.10.2005 12:01:11
Jak znam źycie to tweaker był "z palca" ;)
O index.dat teź mi szło stąd przelogowanie, choć ownie dobrze mozan jakiego CCleanera uzyć i oczyścić wszystko.
Rebe
Dodano
24.10.2005 11:48:28
Rebe Dziękuje problem z głowy.

Dodatkowo zmniejszyłem plik index.dat bo zawierał wpisów na 7 mb.
Teraz folder zawiera 10 plików i 7 folderów których poprostu niema,ich nie widać nawet z poziomu administratora zaznaczam źe odznaczone są ukrywania plików systemowych i pokaź wszystkie pliki. I tak jest to bardzo dobry wynik bo wczesniej miałem 87mb a teraz 97 kb.
Zastanawają mnie te 7 folerów i 10 plików ?
dołączam plik graficzny pokazujący własciwości tego folderu teraz.
samarkan
Dodano
24.10.2005 11:48:11
Rebe:

Zalogować się na wbudowane konto Administratora i z jego poziomu usunąć cąłą zawartość folderu.
Tyle, źe sprawdzić czy na tym koncie opcje pokazywania i ukrywania są odpowiednio pozazanczane.

Nie ma chyba takiej potrzeby – gdyby samarkan powłączał sobie opcje pokazywania, o których piszesz i ja pisałem to moźe sobie usuwać ręcznie ze swojego konta – zostanie mu jedynie index.dat. A tak to chyba naleźy pobawić się jeszcze raz w przenosiny Temporary Internet Files, bo ewidentnie w tym miejscu coś jest zrypane (ciekawe co to tweaker był ;) ) i wszelakie narzędzia (w tym windowsowe) szukają tych plików gdzie inddziej niź one są w rzeczywistości ...
Żółty
Dodano
24.10.2005 11:36:30
e...tam. Kombinujecie i tyle.
Zalogować się na wbudowane konto Administratora i z jego poziomu usunąć cąłą zawartość folderu.
Tyle, źe sprawdzić czy na tym koncie opcje pokazywania i ukrywania są odpowiednio pozazanczane.
Rebe
Dodano
24.10.2005 09:13:16
Oto ten zapis:
E:\TYMCZA~1>dir/A:H/A:S
Wolumin w stacji E to FOLDERY_SYS
Numer seryjny woluminu: 9074–6566

Katalog: E:\TYMCZA~1

2005–10–24 00:37 .
2005–10–24 00:37 ..
2005–10–23 22:17 Content.IE5
2005–08–29 23:57 67 desktop.ini
2005–08–30 10:24 Temporary Internet Files
1 plik(ów) 67 bajtów
4 katalog(ów) 366980096 bajtów wolnych
samarkan
Dodano
24.10.2005 03:02:39
samarkan:
Oto zapis z cmd
E:\TYMCZA~1>dir

Zrób jeszcze raz dir ale z paramtrami /A:H i /A:S (dwa polecenia)
Żółty
Dodano
24.10.2005 02:58:53
samarkan
Dodano:
24.10.2005 00:44:04
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2