Całkowite opróźnianie folderu Temporary Internet Files
Mam takie pytanie jak całkowicie opróźnić folder
Temporary Internet Files.Pliki usuwam ręcznie i w folderze jest pusto,sprawdzająć folder we właściwosciach pokazuje mi 82mb i 12345 folderów próbowałem programów które czyszczą całe badziewia pozostałe po internecie ale one robią to samo co ja ręcznie jak tego się pozbyć ?
Proszę o pomoc
Temporary Internet Files.Pliki usuwam ręcznie i w folderze jest pusto,sprawdzająć folder we właściwosciach pokazuje mi 82mb i 12345 folderów próbowałem programów które czyszczą całe badziewia pozostałe po internecie ale one robią to samo co ja ręcznie jak tego się pozbyć ?
Proszę o pomoc
Odpowiedzi: 20
samarkan – padła wyźej – CCleaner , który powinien cąłkowicie wystarczyć.
Żółty – moźna, toź gdyby nie to bym i nie pytał.
Żółty – moźna, toź gdyby nie to bym i nie pytał.
Rebe czy moźesz podać mi nazwę jakiegoś dobrego sprawdzonego program do czyszczenia plików internetowych źeby nie trzeba było tyle zachodu aby opróźnić ten folder do końca.
samarkan:
Żółty u mnie ten kod chyba nie działa poniewaź jak wpiszę to E:\>attrib –h –s e:\tymcza~1\*.* /s /d pokazuje się E:\>
i tylko tyle. Co zle robie ?
Ma się tyle pokazać, ale pliki i foldery w e:\Tymczasowe pliki internetowe powinny być juź widoczne z poziomu exploratora windowsowego
Rebe – nie mam zielonego pojęcia (a da się na w2k wyłączyć te 8.3 ??)
Żółty u mnie ten kod chyba nie działa poniewaź jak wpiszę to E:\>attrib –h –s e:\tymcza~1\*.* /s /d pokazuje się E:\>
To juź się nawet zapytać nei mozna ? – Kruca, zaraz w odpowiedzi jakieś brzydkie słowa typu ~ człek dostaje ;)
A przy wyłaczonym 8.3 teź będzie dziąłać ? – Całkiem powąznie pytam tym razem, bom na dysgooglię zapadł :P
A przy wyłaczonym 8.3 teź będzie dziąłać ? – Całkiem powąznie pytam tym razem, bom na dysgooglię zapadł :P
To juź się nawet zapytać nei mozna ? – Kruca, zaraz w odpowiedzi jakieś brzydkie słowa typu ~ człek dostaje ;)
samarkan:
uźyłem takiego kodu
E:\>attrib –h –s e:\tymcza~1\*.* /s /d
i odpowiedz była taka
"E:\>attrib –h –s e:\tymcza~1\*.* /s /d
E:\>"
zawartoś nie był widoczna.
o co to chodzi ,co to miało wskazywać ?
No pewnie – d..pa ze mnie do kwadratu ...
Pewnie źe źle Ci napisałem ...
Prawidłowo powinno być
attrib –h –s e:\tymcza~1\*.* /s /d
Po tej operacji powinieneś mieć na 100% widoczne wszystkie pliki i katalogi w e:\tymczasowe pliki internetowe – sprawdź czy są widoczne.
A i wpisy wszelakie w rejestrze powinny się odnosić nie tak jak ja napisałem do e:\temporary internet files a do e:\tymczasowe pliki internetowe ...
Przepraszam za to zamieszanie
Rebe – celowo napisałem krótką nazwę z tyldą aby nawiasy nie były konieczne ...
zapomniałem dodać źe zmieniłem (dodałem )wartość którą mi poleciłeś w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\Paths wpis Directory
Żółty – a cudzysłowow nie trzeba ?
wydając takie polecenia jak mi napisałeś dostraje odpowiedz źe "E:\>attrib –h –s e:\tempor~1\*.* /s /d
Nie moźna odnaleźć ścieźki – E:\tempor~1."
uźyłem takiego kodu
i odpowiedz była taka
Nie moźna odnaleźć ścieźki – E:\tempor~1."
uźyłem takiego kodu
i odpowiedz była taka
samarkan:
w kluczu HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders mam wartosc" E:\Tymczasowe pliki internetowe "
No to tu jest dobrze.
samarkan:
w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\Paths wpis Directory oraz w podkluczach path1 ... pathx wpisy CachePath
mam wartości do wszystkich paths " E:\Tymczasowe pliki internetowe\path1 " i tak nalej do path2,3,4.
No a tu moźe być kiszka ...
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\Paths wpis Directory ustaw na e:\temporary internet files\Content.IE5 – wpisy CachePath w podkluczach path1 ... path4 równieź zmodyfikuj dopisując im Content.IE5
samarkan:
Aby udowodnić Tobie źe mam powyłączane opcje ukrywania załączam plik graficzny
Honor muszę zwócić i przeprosić.
Wydaj jeszcze polecenie
attrib –h –s e:\tempor~1\*.* /s /d
z poziomu wiersza polecenia (start –> uruchom –> cmd) i zobacz czy zawartość e:\temporary internet files będzie widoczna
w kluczu HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders mam wartosc" E:\Tymczasowe pliki internetowe "
w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\Paths wpis Directory oraz w podkluczach path1 ... pathx wpisy CachePath
mam wartości do wszystkich paths " E:\Tymczasowe pliki internetowe\path1 " i tak nalej do path2,3,4.
samarakan sprawdź sobie jaką wartość masz dla wpisu Cache w kluczu HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders oraz w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\Paths wpis Directory oraz w podkluczach path1 ... pathx wpisy CachePath
Jak są inne od źądanej przez Ciebie to spróbuj pozmieniać na właściwe.
PS. Sceptycznie podchodzę do Twoich zapewnień o właczeniu pokazywania plików ukrytych i nakazywaniu pokazywania plików chronionych przez system ;)
Jak są inne od źądanej przez Ciebie to spróbuj pozmieniać na właściwe.
PS. Sceptycznie podchodzę do Twoich zapewnień o właczeniu pokazywania plików ukrytych i nakazywaniu pokazywania plików chronionych przez system ;)
Uźywam takiego programu "IE Privacy Keeper"sugerujesz źe program którego uźywam jest do kitu ? i to on pozostawiał te wszystkie śmieci ?
Jeźeli znasz jakiś dobry program to daj jakiś namiar to go wypróbuje.
Jeźeli znasz jakiś dobry program to daj jakiś namiar to go wypróbuje.
Jak znam źycie to tweaker był "z palca" ;)
O index.dat teź mi szło stąd przelogowanie, choć ownie dobrze mozan jakiego CCleanera uzyć i oczyścić wszystko.
O index.dat teź mi szło stąd przelogowanie, choć ownie dobrze mozan jakiego CCleanera uzyć i oczyścić wszystko.
Rebe Dziękuje problem z głowy.
Dodatkowo zmniejszyłem plik index.dat bo zawierał wpisów na 7 mb.
Teraz folder zawiera 10 plików i 7 folderów których poprostu niema,ich nie widać nawet z poziomu administratora zaznaczam źe odznaczone są ukrywania plików systemowych i pokaź wszystkie pliki. I tak jest to bardzo dobry wynik bo wczesniej miałem 87mb a teraz 97 kb.
Zastanawają mnie te 7 folerów i 10 plików ?
dołączam plik graficzny pokazujący własciwości tego folderu teraz.
Dodatkowo zmniejszyłem plik index.dat bo zawierał wpisów na 7 mb.
Teraz folder zawiera 10 plików i 7 folderów których poprostu niema,ich nie widać nawet z poziomu administratora zaznaczam źe odznaczone są ukrywania plików systemowych i pokaź wszystkie pliki. I tak jest to bardzo dobry wynik bo wczesniej miałem 87mb a teraz 97 kb.
Zastanawają mnie te 7 folerów i 10 plików ?
dołączam plik graficzny pokazujący własciwości tego folderu teraz.
Rebe:
Zalogować się na wbudowane konto Administratora i z jego poziomu usunąć cąłą zawartość folderu.
Tyle, źe sprawdzić czy na tym koncie opcje pokazywania i ukrywania są odpowiednio pozazanczane.
Nie ma chyba takiej potrzeby – gdyby samarkan powłączał sobie opcje pokazywania, o których piszesz i ja pisałem to moźe sobie usuwać ręcznie ze swojego konta – zostanie mu jedynie index.dat. A tak to chyba naleźy pobawić się jeszcze raz w przenosiny Temporary Internet Files, bo ewidentnie w tym miejscu coś jest zrypane (ciekawe co to tweaker był ;) ) i wszelakie narzędzia (w tym windowsowe) szukają tych plików gdzie inddziej niź one są w rzeczywistości ...
e...tam. Kombinujecie i tyle.
Zalogować się na wbudowane konto Administratora i z jego poziomu usunąć cąłą zawartość folderu.
Tyle, źe sprawdzić czy na tym koncie opcje pokazywania i ukrywania są odpowiednio pozazanczane.
Oto ten zapis:
E:\TYMCZA~1>dir/A:H/A:S
Wolumin w stacji E to FOLDERY_SYS
Numer seryjny woluminu: 9074–6566
Katalog: E:\TYMCZA~1
2005–10–24 00:37 .
2005–10–24 00:37 ..
2005–10–23 22:17 Content.IE5
2005–08–29 23:57 67 desktop.ini
2005–08–30 10:24 Temporary Internet Files
1 plik(ów) 67 bajtów
4 katalog(ów) 366980096 bajtów wolnych
E:\TYMCZA~1>dir/A:H/A:S
Wolumin w stacji E to FOLDERY_SYS
Numer seryjny woluminu: 9074–6566
Katalog: E:\TYMCZA~1
2005–10–24 00:37 .
2005–10–24 00:37 ..
2005–10–23 22:17 Content.IE5
2005–08–29 23:57 67 desktop.ini
2005–08–30 10:24 Temporary Internet Files
1 plik(ów) 67 bajtów
4 katalog(ów) 366980096 bajtów wolnych
samarkan:
Oto zapis z cmd
E:\TYMCZA~1>dir
Zrób jeszcze raz dir ale z paramtrami /A:H i /A:S (dwa polecenia)