braki literki "ł" w XP

Witam serdecznie,
Proszę o podpowiedź jak poradzić sobie z nastepującym problemem:
mam zainstalowanego XP na kopmuterze stacjonarnym do którego podłączona jest standardowa klawiatura. Niestety nie mogę napisać litery "ł". W systemie jest zainstalowana polska klawiatura programisty, w WORD moźna napisać wszystkie polskie znaki własne oprócz "ł" (wykorzystując lewy ALT przez przypisanie kombinacji klawiszy teź moźna) ale w Xcel'u jest to niestety niemoźliwe.
Zmeniałem klawiaturę na inną i instalowałem do niej dedykowane sterowniki, niestety nic to nie dało.
Będę wdzięczny za pomoc.
Takiego tematu nie znalazłem na szukajce (być moźe źle szukałem).
Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 6

SZczotkap, dzieki za zainteresowanie i wskazówki
pozdrawiam serdecznie
tato14
Dodano
05.01.2006 14:58:07
Żółty, sprawdziłem temat na FAQ,
istotnie jest odpowiedź na zapytanie o braku polskich znaków własnych. Wykonałem procedurę i działa!
Wielkie dzięki za zainteresowanie i podpowiedź,
serdecznie pozdrawiam
tato14
Dodano
05.01.2006 14:56:06
tato14:

Żółty, sorry chyba nie przykleiłeś podpowiedzi (FAQ)

FAQ nie ja mam przykleić bo on juź jest przyklejony – jak wchodzisz do działu Windows XP to jest to pierwszy temat od góry licząc autorstwa Bobiego pod tytułem "[FAQ] Często zadawane pytania..."
Żółty
Dodano
05.01.2006 09:59:42
witam,
sprawdziłem w ustawieniach karty, są skróty klawiszowe ale wszystkie z dodatkiem CTRL.
Żółty, sorry chyba nie przykleiłeś podpowiedzi (FAQ),
czekam i pozdrawiam
tato14
Dodano
05.01.2006 09:13:34
Sprawdź Hot Keys w sterownikach od karty graficznej. Prawdopodobnie skrót ALT+L zostal przypisany w tych sterownikach do czegoś.
szczotkap
Dodano
04.01.2006 21:58:44
W przyklejonym FAQ jest fragment mówiący o znikanu/braku polskich literek – zajrzyj tam.
Żółty
Dodano
04.01.2006 15:19:08
tato14
Dodano:
04.01.2006 15:03:49
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1