braki literki "ł" w XP
Witam serdecznie,
Proszę o podpowiedź jak poradzić sobie z nastepującym problemem:
mam zainstalowanego XP na kopmuterze stacjonarnym do którego podłączona jest standardowa klawiatura. Niestety nie mogę napisać litery "ł". W systemie jest zainstalowana polska klawiatura programisty, w WORD moźna napisać wszystkie polskie znaki własne oprócz "ł" (wykorzystując lewy ALT przez przypisanie kombinacji klawiszy teź moźna) ale w Xcel'u jest to niestety niemoźliwe.
Zmeniałem klawiaturę na inną i instalowałem do niej dedykowane sterowniki, niestety nic to nie dało.
Będę wdzięczny za pomoc.
Takiego tematu nie znalazłem na szukajce (być moźe źle szukałem).
Pozdrawiam.
Proszę o podpowiedź jak poradzić sobie z nastepującym problemem:
mam zainstalowanego XP na kopmuterze stacjonarnym do którego podłączona jest standardowa klawiatura. Niestety nie mogę napisać litery "ł". W systemie jest zainstalowana polska klawiatura programisty, w WORD moźna napisać wszystkie polskie znaki własne oprócz "ł" (wykorzystując lewy ALT przez przypisanie kombinacji klawiszy teź moźna) ale w Xcel'u jest to niestety niemoźliwe.
Zmeniałem klawiaturę na inną i instalowałem do niej dedykowane sterowniki, niestety nic to nie dało.
Będę wdzięczny za pomoc.
Takiego tematu nie znalazłem na szukajce (być moźe źle szukałem).
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 6
SZczotkap, dzieki za zainteresowanie i wskazówki
pozdrawiam serdecznie
pozdrawiam serdecznie
Żółty, sprawdziłem temat na FAQ,
istotnie jest odpowiedź na zapytanie o braku polskich znaków własnych. Wykonałem procedurę i działa!
Wielkie dzięki za zainteresowanie i podpowiedź,
serdecznie pozdrawiam
istotnie jest odpowiedź na zapytanie o braku polskich znaków własnych. Wykonałem procedurę i działa!
Wielkie dzięki za zainteresowanie i podpowiedź,
serdecznie pozdrawiam
tato14:
Żółty, sorry chyba nie przykleiłeś podpowiedzi (FAQ)
FAQ nie ja mam przykleić bo on juź jest przyklejony – jak wchodzisz do działu Windows XP to jest to pierwszy temat od góry licząc autorstwa Bobiego pod tytułem "[FAQ] Często zadawane pytania..."
witam,
sprawdziłem w ustawieniach karty, są skróty klawiszowe ale wszystkie z dodatkiem CTRL.
Żółty, sorry chyba nie przykleiłeś podpowiedzi (FAQ),
czekam i pozdrawiam
sprawdziłem w ustawieniach karty, są skróty klawiszowe ale wszystkie z dodatkiem CTRL.
Żółty, sorry chyba nie przykleiłeś podpowiedzi (FAQ),
czekam i pozdrawiam
Sprawdź Hot Keys w sterownikach od karty graficznej. Prawdopodobnie skrót ALT+L zostal przypisany w tych sterownikach do czegoś.
W przyklejonym FAQ jest fragment mówiący o znikanu/braku polskich literek – zajrzyj tam.
Strona 1 / 1