brak uruchomienia systemu
witam!
Mój znajomy ma taki problem :
włącza komputer i w momencie kiedy bios wykrywa sprzęt uruchamia sie panel sterowania biosa i nic nie da się zrobić.
Nie pomagają próby przywrócenia domyślnych ustawień biosa za kaźdym razem powraca do tego samego punktu.
Moźna zapomnieć o bootowalnej płycie innego systemu, bo do tego punktu wogóle nie dochodzi.
Mam wraźenie, źe to padła płyta główna , ale moźe ktoś spotał się z tym problemem i rozwiązanie będzie o wiele prostsze, czekam na konstruktywne podpowiedzi.
Pozdrawiam.
A co to ma wspólnego z winxp? Topic przenoszę do działu sprzęt, sterowniki.
SLAY3R
Mój znajomy ma taki problem :
włącza komputer i w momencie kiedy bios wykrywa sprzęt uruchamia sie panel sterowania biosa i nic nie da się zrobić.
Nie pomagają próby przywrócenia domyślnych ustawień biosa za kaźdym razem powraca do tego samego punktu.
Moźna zapomnieć o bootowalnej płycie innego systemu, bo do tego punktu wogóle nie dochodzi.
Mam wraźenie, źe to padła płyta główna , ale moźe ktoś spotał się z tym problemem i rozwiązanie będzie o wiele prostsze, czekam na konstruktywne podpowiedzi.
Pozdrawiam.
A co to ma wspólnego z winxp? Topic przenoszę do działu sprzęt, sterowniki.
SLAY3R
Odpowiedzi: 2
Moźe być i całkowicie głupia sprawa, np. klawisz delete jest zablokowany w klawiaturze, więc spróbujcie inną klawiature podkłączyć.
1. sprawdzenie baterii
2. Wczytanie innego BIOS–u
2. Wczytanie innego BIOS–u
Strona 1 / 1