BRAK STANU WSTRZYMANIA I HIBERNACJ

witam
mam problem z opcja stanem wstrzymania i hibernacja,
a wiec od pewnogo czasu zauwarzyłem ze nie mam stanu wstrzymania i hibernacji postanwilem zreinstalowac windowsa, niestety nie pomoglo stwierdzilem ze jesli reinstalacja nei pomogla to napewno usuniecie partycji i format pomoze, ale jak sie okazało nie. Zainstalowam windowsa na plikach FAT32 i jest tak jak było teraz windows jest zainstalowany na plikach NTFS i w dalszym ciagu nie mam tych dwóch opcji.. prosze o pomoc

mój dysk jest fimry segal(60 giga płyta gigabita 600 karta grficzna gifoce 4 )

Odpowiedzi: 7

W BIOS–sie jest wszystko ustawione tak jak napisałeś i tak jak opisał Rebe.
PC–t uruchamia procedurę Hibernacji lecz wyłącza tylko klawiaturę, nie wyłącza płyty.
Stan uśpienia uruchamia procedurę lecz tylko resetuje PC–ta i uruchamia go ponownie zawieszając podczas odpalenia.
Moźe brakuje mi jeszcze jakiegoś Serwis Paka ?
ania1981
Dodano
10.02.2006 08:54:42
Zastosowalas sie do tego co Rebe pisal ?

Na początek sprawdź, prosze, jaki jest opis przy pozycji komputer w menadźerze urządzeń.

Zobacz czy jest tam Jedno procesorowy komputer PC z interfejsem ACPI

I przejzrzyj tego linka co podal.

W biosie sprawdz, zakladka Power > ACPI 2.0 Support powino byc domyslnie na NO, a opcja ACPI APIC Support na Enabled
mettal
Dodano
09.02.2006 14:10:02
Witam

Posiadam ten sam problem PC–t nie da się za hibernować, ani przejść w stan oczekiwania.
Brak mi juź pomysłów, nowa maszyna i taka lipa, w pracy mam ATHLON–a 1.2 i wszystko pięknie działa.
Problem dotyczy:
Płyta ASUS A7V880
CPU Mobilny ATHLON 2800/166MHz (spokojnie 3500/220MHz, max na 3600/200MHz)
Grafika Palit Ati 9800Pro 256MB
Dyski S–ATA Seagate Barracuda 80 GB i 160 GB
Pamięć 1GB
WinXP + SP2
Koledzy twierdzą źe BIOS jest ustawiony OK.!
Gdzie tkwi problem?
ania1981
Dodano
09.02.2006 13:58:25
odlaczyłem wogóle karte muzyczna Sound Blaster LIVE i rezultat bez zmian, nadal nie ma hibernacji i stanu wstrzymania.

jak właczam komputer w hibernacje badz w stan wstrzymania to system wchodzi w stan hibernacji albo w stan wstrzymania lecz gdzy chce go uruchomic z tego stanu to kompuret uruchamia sie normalnie, tak jak by nie bral pod uwage tego ze wczesniej byl hibernowany albo w stanie wstrzymania
michaluk1
Dodano
14.01.2006 17:17:46
Jest prawidłowo.
Przeczytaj ten tekst : http://andis.fm.interia.pl/win_2000_m.htm – co prawda dotyczy w2k, ale óznicy praktycznej nie powinno być.
to tak "na szybkiego" i w częsci co do zasady i punktu wyjścia dla ew. kolejnych kroków.

PS.
Jak rozumiem w BIOS–ie ,część dot. zarządzania energią, nie dokonywąłeś zmian w stosunku do tego co było przed powstaniem błedu.
Rebe
Dodano
14.01.2006 16:15:31
no wiec zrobilem tak jak napisales dalem start>ustawienia>panel sterowania>narzedzia administracyjne>menadźer urzadzen i tam zazaczylem komputer dalem własciwosci i nic nie bylo napisane...
jednak dgy rozwinołem "+" pokazał mi sie napis "Jedno procesorowy komputer PC z interfejsem ACPI"
michaluk1
Dodano
14.01.2006 16:02:20
Na początek sprawdź, prosze, jaki jest opis przy pozycji komputer w menadźerze urządzeń.
Rebe
Dodano
14.01.2006 15:19:35
michaluk1
Dodano:
14.01.2006 14:46:56
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1