brak słownika ortograficznego w OE 6

Witam :)

Mam pewien problem dotyczący słownika ortograficznego w Outlook Express 6.
Pierwszy raz w swoim źyciu po zainstalowaniu XP PRO + SP2 nie mam moźliwości sprawdzania pisowni wprowadzanego tekstu. Do tej pory słownik załączał się sam – automatycznie lub był wywoływany klawiszem F7 – Menu Narzędzia > Pisownia, aktualnie nie ładuje się moduł pisowni po uzyciu klawisza Wyślij, a opcja Narzedzia > Pisownia F7 jest nieaktywna.
Czy moźna ten słownik jakoś doinstalować ???

Grzegorz

Odpowiedzi: 10

OK, super, jak mogłem tego nie znaleźć???
jest oczywiście inne wyjście – w Pomocy naleźy uruchomić "wykryj i napraw" – czyli naprawić pakiet Office, wadą tego rozwiązania jest utrata poprzednich "nowych" słowników uźytkownika.
Dzięki wielki Bobi
andrzej_ek
Dodano
03.10.2005 22:09:52
Więc moze niewielki Bobi będzie w stanie pomóc.
Przejrzyj sobie ten artykuł: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;PL;291176
Nie przejmuj się wersja Worda w tym momencie.
Bobi
Dodano
03.10.2005 22:00:13
błagam wielkiego El Nino o pomoc. Chodzi o Worda w Office 2000. W pewnym momencie po próbie dodania nowego wyrazu do słownika napisało mi, źe słownik jest zbyt duźy. Próbowałem załoźyć nowy słownik uźytkownika i efekt jest taki, źe teraz po podświetleniu wyrazu nieczynna jest komenda Dodaj.
Nie jestem w stanie doać nowego wyrazu do źadnego słownika uźytkownika
andrzej_ek
Dodano
03.10.2005 20:54:41
maszot:
Wybacz za maleńki sarkazm w mojej wypowiedzi na temat "pustych postów".
OK, nie gniewam sie :wink: .
maszot:
A do wszystkich czytaczy forum: EL NINO naprawdę jest Wieeeelki.
Nie pisz tak, bo jeszcze ktos gotow w te pierdoły uwierzyc :mrgreen: .

Pozdrawiam rowniez.
EL NINO
Dodano
10.09.2005 23:17:00
Nie ma sprawy El NINO. Co do Twoich postów to faktycznie jestem pełen podziwu i prawdą jest to, źe nie jednokrotnie Twoje rady mnie i wielu znajomym pomogły. Wybacz za maleńki sarkazm w mojej wypowiedzi na temat "pustych postów".
A do wszystkich czytaczy forum: EL NINO naprawdę jest Wieeeelki.

Jeszcze raz pozdrawiam.
maszot
Dodano
10.09.2005 22:51:49
maszot:
EL NINO:
Naprawde mowisz o tym samym programie ? Bo IMO nie.

EL NINO. Mam powaźne wątpliwości czy twój post w części kometującej moją wypowiedź jest potyrzebny. Jeźeli czytałbyś uwaźnie (ze zrozumieniem) to wiedziałbyś, źe mówimy dokładnie o tym samym.
Masz racje maszot. Pospiech jest zlym doradca – nie wiem jak to sie stalo, ale umknal mi fragment Twojego posta mowiacego o M$ Office. Przepraszam.

BTW, tez jestes "z tych", ktorzy posty licza ?
EL NINO
Dodano
10.09.2005 22:37:59
EL NINO:

EL NINO. Mam powaźne wątpliwości czy twój post w części kometującej moją wypowiedź jest potyrzebny. Jeźeli czytałbyś uwaźnie (ze zrozumieniem) to wiedziałbyś, źe mówimy dokładnie o tym samym.
Takie podejście do problemu to tylko robienie z siebie sztucznej wyroczni i nabijanie sobie postów. Bo śmiem twierdzić, źe ten jakźe piękny dorobek 11095 postów jest sztucznie nabity 11094 postami i plus ten ostatni jeden, które w większości przypadków nic nie wnoszą ale EL NINO jest wieeeeelki aź na 11095.
Gratuluję EL NINO i serdecznie Cię pozdrawiam.
maszot
Dodano
10.09.2005 11:25:59
Grzegorzu, pomoc wywolywana w OE mowi:
Cytat:
Program Outlook Express uźywa narzędzia do sprawdzania pisowni zawartego w następujących programach pakietu Microsoft Office: Microsoft Word, Microsoft Excel i Microsoft PowerPoint. Jeśli źaden z tych programów nie jest zainstalowany, to polecenie Pisownia jest niedostępne.

No to teraz wszystko jasne...
Po raz pierwszy w swoim źyciu zainstalowałem OpenOffice zamiast MSOfiice. Szkoda, źe nie pokojarzyłem tych faktów.
Z drugiej strony... do głowy mi nie przyszło aby sprawdzić takie informacje w Pomocy OE. Jednak do czegoś ta pomoc przydaje się czasami.

Cholera, no to zdaje mi się, źe będę miał mały problem, bo zaleźy mi na słowniku, a muszę mieć legalne oprogramowanie w kompie.

A czy nie ma moźliwości pobrania samego słownika z witryny Microsofu???
Grzegorz_n
Dodano
09.09.2005 21:25:31
maszot:
I słownika w OE Expres mieć nie będziesz bo po prostu on go nie ma.

Grzegorzu, pomoc wywolywana w OE mowi:
Program Outlook Express uźywa narzędzia do sprawdzania pisowni zawartego w następujących programach pakietu Microsoft Office: Microsoft Word, Microsoft Excel i Microsoft PowerPoint. Jeśli źaden z tych programów nie jest zainstalowany, to polecenie Pisownia jest niedostępne.
EL NINO
Dodano
09.09.2005 21:07:20
I słownika w OE Expres mieć nie będziesz bo po prostu on go nie ma. Słownik taki trzeba dopiero doinstalować wraz z oprogramowaniem które go posiada (patrz pakiet MS Office – oczywiście oryginalny :lol: ). To pierwszy sposób. Drugi to zainstalowanie innego klienta poczty (The Bat, klient z pakietu Firefox itp.).
maszot
Dodano
09.09.2005 18:55:59
Grzegorz_n
Dodano:
06.09.2005 23:57:36
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1