Brak przezroczystości podpisów ikon na pulpicie tak jak w faq

Mam problem taki jak w faq dotyczący tła pod podpisami ikon i braku przeżroczystości.
Dodam że rozwiązanie z faq nic nie dają, Próbowałem metodą z forum elektroda.pl ale też nie pomogło. Dodam że na windowsowym stylu xp z tapetą standardowąproblem ine występuje

Odpowiedzi: 1

Skoro na standardowym skinie problem nie wystepuje to może coś z używanym skinem jest nie teges ... Masz pewność, że powinno być dobrze ??
Żółty
Dodano
28.08.2006 15:09:05
  • Checos 28.08.2006 17:01:54

Sprecyzuję może problem bo pisałem w nocy i może być nie dokładnie. przezroczystość występuje tylko wtedy kiedy w stylach dam windows xp styl.W momencie kiedy zmienię na jakąkolwiek tapetę inną niż ta , która jest domyślna tło się od razu pojawia.Nawet jeśli zmienię na tapetę, która jest dostarczana z xp na przykład pustynia itp tło się pojawi .Tła nie mam tylko na jednej tapecie , która występuje podczas zmiany stylu na windows xp taka łąka czy cuś. W opcjach wydajności mam wszystkie okienka pozaznaczane, a w rejestrze sprawdziłem i nie było tam podanych wpisów( pomiędzy biogiem a prawdą to nie miałem wpisu w rejestrze w wpisie policies jak z faqa wpisu active desktop i chyba plik naprawy rejestru z forum elektrody.pl ten wpis wogole dodał. Tak więc jeśli ktoś wie czy może wyłączyłem jakąś usługę która za to odpowiada albo jak ręcznie można dalej zmieniac w rejestrze to proszę o pomoc.

• Pejqas 28.08.2006 17:03:25

Pogrzeb w archiwum jest tego sporo. Apropo przy skinach też tak miałem, dopiero klasyczny wygląd albo  Luna dają efekt.

• Żółty 28.08.2006 17:08:39

Spr&oacute;buj w kluczu HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer dać wpis NoActiveDesktop (typu DWORD) i ustawić wartość 1<br />

• Checos 28.08.2006 21:08:43

zmiana&nbsp;klucza&nbsp;nic&nbsp;nie&nbsp;dała.&nbsp;przeszukuję&nbsp;archiwum&nbsp;

Checos
Dodano:
28.08.2006 08:02:01
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1