Brak połączenia z bazą danych na serwerze.

Mam problem z usunięciem hasła, które ogranicza dostęp do kompa przez sieć. Może trochę to opiszę. Kompy w sieci pracują peer to peer. Jeden z nich robi niby za "serwer". Otóż wszedłem na nim do: Panel sterrowania\narzędzia administracyjne\zarządzanie komputerem\użytkownicy i grupy lokalne\użytkownicy - tam ustawiłem hasło na użytkownikach. Teraz jak ktoś próbuje dostać się do udostępnionych folderów musi podać nazwę użytkownika i hasło. W zasadzie o to mi chodziło. Ale ta operacja spowoddowała, że programy na innych komputerach które korzystały przez sieć z baz danych - na tej jednostce z hasłem - też nie mają dostępu. Przez co wszystko się sypie :-" Próbowałem ustawić puste hasła, albo nawet je zresetować ("conttrol userpasswords2") - nic, jeszcze gorzej. Teraz nawet nie chce się zalogować. Chciałby ustawić kompa tak, żeby jego "foldery udostępnione" był żeczywiście udostępnione wszystkim w grupie roboczej, programom też. Proszę o pomoc [-o< bo mi łeb rozwalą! :wtf: Dzięki i pozdrawiam.

Odpowiedzi: 0

Semko777
Dodano:
17.12.2008 10:40:52
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0