Brak pliku wymiany - Ile ramu?

Witam Przy jakiej wartosci pamieci RAM mozna skasowac calkowiscie plik wymiany? Czy to w ogole cos da czy nie czy lepiej nie eksperymentowac ? Pozdrowka:)

Odpowiedzi: 2

Jezeli Twoje zuzycie pamięci (mierzone np menadzerem zadań podczas jakiegos obciążenia systemu najczęściej wykonywanymi zadaniami) nie przekracza dostepnej pamięci fizycznej to możesz wyłączać plik wymiany. Oczywiście są jakies dziwne programy/gry (albo ich ustawienia) które nie pozwola Ci na wyłaczenie ale to juz sam musisz sprawdzic.
Żółty
Dodano
17.11.2007 22:58:02
[quote=taken]Przy jakiej wartosci pamieci RAM mozna skasowac calkowiscie plik wymiany?[/quote] Przy każdej :] [quote=taken]Czy to w ogole cos da czy nie czy lepiej nie eksperymentowac ?[/quote] To zależy od: 1. Ilości pamięci 2. Wymagań aplikacji co do obecności swapa 3. Innych * Dużo ciekawych wypowiedzi na ten temat odnajdziesz w archiwum działu ;-) * - te inne to już zalezne są od tego jak komputer jest głównie wykorzystywany i związane jest z punktem 2.
Anathema
Dodano
17.11.2007 22:57:27
  • Rebe 18.11.2007 08:51:24

[quote=Anathema]Dużo [b]ciekawych[/b] wypowiedzi na ten temat odnajdziesz w archiwum działu ;-)[/quote] Nie podlizuj mi się ( W wolnym tłumaczeniu zdanie to brzmi: [b]Między innymi [/b] i ja opisywałem jak wielkość swapa ustalać i od czego ona jest uzależniona ).

taken
Dodano:
17.11.2007 22:06:54
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1