Brak pliku NTLDR
Mam coś takiego:
Przy starcie kompa po chwili zatrzymuje sie wszystko
i pojawia sie komunikat:
Verfying DMI Pool Data...
Brak pliku NTLDR
Naciśnij Ctr+Alt+Del aby zrestartować
... i tak w kółko.
Ktoś mógłby mi podpowiedzieć co z tym zrobić?
Czy muszę przeinstalować cały system i to wystarczy? Czy moźna to zrobić tak aby nie tracić danych z dysku?
Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.
Przy starcie kompa po chwili zatrzymuje sie wszystko
i pojawia sie komunikat:
Verfying DMI Pool Data...
Brak pliku NTLDR
Naciśnij Ctr+Alt+Del aby zrestartować
... i tak w kółko.
Ktoś mógłby mi podpowiedzieć co z tym zrobić?
Czy muszę przeinstalować cały system i to wystarczy? Czy moźna to zrobić tak aby nie tracić danych z dysku?
Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.
Odpowiedzi: 7
Po co maja byc kopiowane na dyskietke ?
Rebe:
Źle – jeźlei bowiem plik jest uszkodzony – ten , który sie na dysku znajduje to dalej będzie to wina jego uszkodzenie, a nie sprźetu.
mam na mysli ze w/w pliki beda skopiowane z płyty systemowej
Źle – jeźlei bowiem plik jest uszkodzony – ten , który sie na dysku znajduje to dalej będzie to wina jego uszkodzenie, a nie sprźetu.
a potym ze jak kolega stworzy dysk rozruchowy na którym sa pliki Boot.ini, Ntldr i Ntdetect.com to bedzie moźna wykluczyć ze winna stoi po stronie plików startowych potrzebnych do rozruchu
czy źle sobie myslę EL NINO??
czy źle sobie myslę EL NINO??
W jaki sposob ?
mozna sprawdzić czy winna lezy po stronie sprzetu czy pliku NTLDR:
http://support.microsoft.com/kb/305595/PL/
http://support.microsoft.com/kb/305595/PL/
Najpierw w konsoli odpalić chkdsk /p/r . Potem z tejźe konsoli ew. "dograc" plik, choc to tylko łatanie, bo przyczyna moze leźeć po stronie sprzetu.
jeźeli to nic nie da to – sprawdizć docisk taśmy sygnalowej, ew. wymienić ją. Sprawdizć dysk narzędziami producenta, bowiem problem moźe być i sprzetowy.
Jeźeli komponenty są podkręcone to zmienić taktowanie na wartości nominalne.
jeźeli to nic nie da to – sprawdizć docisk taśmy sygnalowej, ew. wymienić ją. Sprawdizć dysk narzędziami producenta, bowiem problem moźe być i sprzetowy.
Jeźeli komponenty są podkręcone to zmienić taktowanie na wartości nominalne.
Strona 1 / 1