Brak okna aktywacji po instalacji XP Home - PROSZĘ O POMOC

Witam serdecznie. Mam problem z XPH. ](*,) Kilka godzin temu po właściwym wyłączeniu systemu, ponowne włącznie komputera wyświetlił mi, ze nie ma jakiegoś pliku na c:/windows/system32..... itd. i żebym przeinstalował system naciskając R itd. Przeinstalowałem system i po wpisaniu numeru licencji, instalacja doszła do końca po czym komputer się zresetował właściwie. Następnie pojawił mi się czarny ekran z logo Windows z napisem "czekaj...". Czekałem tak z 10min po czym podjąłem decyzję, że zresetuję komputer bo nie działo sie nic... :redface: [b]Kolejne odpalenie doszło do "zapraszamy" i wyskoczył komunikat, że żeby system zaczął działać trzeba aktywować system i tu pojawia się problem... [/b]:-k [u][b]Po wciśnięciu TAK pojawia się tło pulpitu i niestety nic więcej... [/b][/u] Microsoft nie odpowiada bo w soboty pracują do 16 dla tego [b]PROSZĘ WAS O POMOC CO ZROBIĆ???[/b] Dziękuję z góry! [-o<

Odpowiedzi: 16

Szanowny [b]zybeuszu[/b]. Nie czytasz mnie ze zrozumieniem, idąc w zaparte po swojemu, usiłując dopasować cudzy tok myślenia do swoich postępków. Napisałem ci proste rozwiązanie - już dwa dni temu, ale najwyraźniej proste rozwiązania, prosto przedstawione - nie docierają do ciebie. Stąd bardziej rozwlekła (elokwentna?) forma - wyłożona łopatologicznie. A że sprawia mi to przyjemność, to już twoja interpretacja i jej pozostawię resztę działań. Milczenie jest złotem. Dla ciebie zamieniłem tę fortunę na srebro. Więcej się to nie powtórzy. P.S. Gdyby ilość moich postów wychodziła z nabijania sobie statystyk, nie został bym mianowany tutaj moderatorem. Tutaj też kończą się wszelkie dyskusje i offtopy. Posty niedotyczące będą usuwane bez uprzedzenia.
XanTyp
Dodano
18.10.2010 17:46:50
bez obrazy zybeusz ale jesteś w srogim błędzie oskarżając osobę chcącą ci pomóc i która podpowiada ci dobrze. Instalacja bez formatowania partycji to nic innego jak uaktualnienie twojej windy, nie bez powodu pytano cie cyz wejdziesz w tryb awaryjny, bo jak wejdzie to robisz ową instalacje, wkładasz winde, klik w MK odpalasz z płyty i jedziesz dalej.. bo jeżeli by ci tryb awaryjny nie działał a możliwość naprawy nie pomogł to nic innego jak wpinanie dysku by cie czekało w innego pcta i zniesienie danych na inną partycje i format.
nemore
Dodano
18.10.2010 17:35:55
Wiesz co, z takim podejściem to się w ogóle zastanawiam, że to forum jeszcze funkcjonuje, zastanów się najpierw nad sobą i czy nie przeżyłeś jakiejś traumy w dzieciństwie skoro sprawia Ci przyjemność docinanie innym zwłaszcza przez internet... Jeżeli zapytałem się czy to i to masz na myśli, to skoro tak nie jest to napisz poprostu, że tu chodzi o co innego niż napisałem, a nie piszesz posty godne idioty aby sobie tylko statystyki nabijać.
zybeusz
Dodano
18.10.2010 15:00:43
Coś mi się zdaje, że dotąd instalowanie XP zlecałeś komuś innemu, skoro piszę ci swoje, a ty swoje. Przeczytaj na głos słowa: REINSTALACJA BEZ FORMATOWANIA PARTYCJI oraz NAPRAWA. Jeśli zabrzmią jednakowo - zastanowimy się bardziej nad tobą, potem wrócimy do kompa.
XanTyp
Dodano
18.10.2010 06:53:30
Reinstalacja bez formatowania partycji??Masz na myśli opcję napraw przy "drugim R" ? Jeżeli tak to już to robiłem i niestety nie zmienia się nic
zybeusz
Dodano
18.10.2010 00:41:30
Przecież wyraźnie napisałem: reinstalacja bez formatowania partycji.
XanTyp
Dodano
17.10.2010 21:24:10
Niestety, mam zainstalowane takie programy, do kt orych instalek nie mam ju z teraz dostepu, aby zachować bazy niektorych nie ma problemu, jednak je zeli chodzi o same instalki to tu już jest ogromny problem
zybeusz
Dodano
17.10.2010 15:40:22
Najprościej chyba będzie wykonać reinstalację systemu z zachowaniem plików na partycji, czyli bez formatowania. W założeniu - powinno ci to odblokować dostęp do XP. Będzie goły ale przy najmniej dostępny.
XanTyp
Dodano
16.10.2010 19:29:57
Niestety tez nie, jakies propozycje? Mialem nadzieje ze odezwie sie kolega ktory sie uporal z tym problemem
zybeusz
Dodano
16.10.2010 14:29:22
Tryb awaryjny tez nie działa?
XanTyp
Dodano
15.10.2010 16:39:36
Witam, mam dokladnie ten sam problem, tylko jeszcze wczoraj krzyczal mi, ze na aktywacje mam 3 dni i normalnie moglem uruchomic, dzisiaj juz musze aktywowac, ale ale po wcisnieciu ok nie ma nic procz pulpitu i kursora
zybeusz
Dodano
15.10.2010 12:30:45
A tak bez powodu - nie możesz tego opisać?
XanTyp
Dodano
07.02.2010 12:37:19
Pomocy za wiele nie otrzymałem :-) No nic... Poradziłem sobie z tym problemem i Windows działa jak kiedyś... Jak ktoś będzie miał podobny problem, to mogę dać wskazówki... Proszę o zamknięcie tematu.
lrdmaras
Dodano
07.02.2010 10:26:54
Morze nie ingeruje. Morze wydziera nam plaże w Kamieniu Pomorskim, dlatego wiele już z tamtejszego kościoła nie zostało... W trybie awaryjnym powinieneś znaleźć takie ustrojstwo jak podgląd zdarzeń (część poświęcona systemowi). I z niego możesz wyczytać info o problemach. Mo[u][b]ż[/b][/u]e nie o wszystkich, ale zawsze coś się znajdzie. Dalej poprowadzą Cię już inni. Ja tu tylko porządku pilnuję.
XanTyp
Dodano
07.02.2010 01:28:31
Przepraszam zagalopowałem się z wystawieniem tematu... Tak mogę odpalić tryb awaryjny, natomiast tryb awaryjny z obsługą sieci już nie... Nadmieniam, ze system chodzi na Neostradzie, lecz już ją odinstalowałem bo myślałem ze to może ingerować w system...
lrdmaras
Dodano
07.02.2010 00:39:47
A możesz uruchomić system w trybie awaryjnym? A tak poza tym... co robi ten wątek w dziale Visty? Przenoszę.
XanTyp
Dodano
07.02.2010 00:32:27
lrdmaras
Dodano:
06.02.2010 21:19:48
Komentarzy:
16
Strona 1 / 1