Brak obsługi czcionki "ó" i dziwne zachowanie przeglądarek.

Mam mam winXP sp2 prof pl i mam dwa problemy: 1 od pewnego czasu nie mam obługi czcionki "ó" spod prawy alt+o (we wszystkich programach), mam dużą literę "Ó" spod hift+prawy alt+o - co mogę zrobić, klawiatura jest dobra - obsługa ustawiona na pl programisty i jezyk pl, mam polskie czcionki i poza tym wszystko wydaje się standardowe (korzystanie ciągłe z tablicy znaków jest bardzo uciążliwe) 2 od pewnego też czasu we wszystkich przeglądarkach źle jest wyświetlana, zrobiona zresztą przeze mnia strona www.kriocentrum.eu; gdy przeglądam ją z pliku na komputerze wszystko jest OK, kiedy przez internet to ginie mi prawe górne dokończenie bannera (tło na którym są postacie powinno być przesunięte daleko w prawo tak jak stopka ale kończy się wraz z końcem loga, dalej jest następna komórka tabeli z plikiem gaf. który nie jest wyświetlany), oczywiście nie muszę dodawać, że tylko umnie jest taki efekt. ostatnio testowałem trochę różnych programów i przy odinstalowywaniu mogłem coś niopatrznie usunąć. Proszę o pomoc, jesli ktoś wie co z tym zrobić, dla mnie jest to bardzo pilne. Pozdrawiam. leo3911 e-mail: leszek3911@wp.pl

Odpowiedzi: 3

Widzę, że na ten efekt przeglądarek nikt nie ma koncepcji, szkoda bo to raczej niezwykłe zachowanie i oprócz oczywiście checi zlikwidowania go jestem bardzo ciekaw opinii co może go powodować, sam już straciłem inwencję twórczą. Apropo tego przyklejonego FAQ to nie bardzo rozumiem gdzie jest przyklejony.
leo3911
Dodano
23.09.2007 07:31:29
Dzięki za zainteresowanie, zerknę chociaż po dwóch tygodniach szaleństwa jakimś cudem błąd z obsługą czcionki, zniknął - sam się naprawił. Pozostaje jeszcze ten dziwny sposób zachowania przeglądarek, niestety nie chce sam ustąpić, brak wyświetlania tego jednego jpg'a bardzo mnie zastanawia i denerwuje, sprawdzałem już chyba wszystko zarówno w html'u, plikach itp, to chyba coś w win bo wszystkie przeglądarki się tak zachowują, ie, firefox, k-meleon, opera itd.
leo3911
Dodano
19.09.2007 23:00:35
Zerknij do przyklejonego FAQ - fragment o braku polskich literek.
Żółty
Dodano
19.09.2007 19:00:52
leo3911
Dodano:
19.09.2007 18:40:06
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1