Brak obrazu w monitorze
Witam!
Mam nastepujacy problem: po wlaczeniu komputera nie wlancza mi sie monitor. Sprawdzilem monitor i jest ok, sprawdzilem tez karte graficzna i rowniez jest dobra, wyciagnalem i wsadzilem na nowo RAM, wyciagnalem i wsadzilem baterie z plytu glownej oraz sprawdzilem dysk twardy! Nic nie pomoglo, komputer dziala, wszystko sie kreci i gra ale nie wlancza sie monitor!
Co jest przyczyna i jak temu zaradzic?
Mam nastepujacy problem: po wlaczeniu komputera nie wlancza mi sie monitor. Sprawdzilem monitor i jest ok, sprawdzilem tez karte graficzna i rowniez jest dobra, wyciagnalem i wsadzilem na nowo RAM, wyciagnalem i wsadzilem baterie z plytu glownej oraz sprawdzilem dysk twardy! Nic nie pomoglo, komputer dziala, wszystko sie kreci i gra ale nie wlancza sie monitor!
Odpowiedzi: 4
Wyczyść dokładnie złącze karty grafiki oraz pamięci i dobrze osadz.
Baterie wyjmij z płyty na 30 minut,wsadz i zobacz.
Sprawdz zasilacz,najlepiej podmień na inny na czas próby.
Jak płyta nie wydaje dzwięków i sprawdziłeś monitor i karte,pamięć i są dobre – to podejrzewam źe padła płyta główna.
Sprawdz zworke kasującą bios czy jest i jest na swoim miejscu,sprawdz z opisem płyty głównej.
Baterie wyjmij z płyty na 30 minut,wsadz i zobacz.
Sprawdz zasilacz,najlepiej podmień na inny na czas próby.
Jak płyta nie wydaje dzwięków i sprawdziłeś monitor i karte,pamięć i są dobre – to podejrzewam źe padła płyta główna.
Sprawdz zworke kasującą bios czy jest i jest na swoim miejscu,sprawdz z opisem płyty głównej.
krupol:
Brak obrazu w monitorze?!
To jak napisales tego posta?
Po omacku?? :P
Pozdrawiam
Nie ma co, zeby do internet cafe wejsc to trzeba miec pochodzenie krolewskie albo szlacheckie bo nie wpuszczaja bez korony na głowie i pierscionka na rece
Wiec batn z tego wszystkiego do kolegi poszedł i zeby sie wczuc w role zamknał oczy
Brak obrazu w monitorze?!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
batn:
Witam!
W archiwum znajdzie sie pare tematow a w tematach odpowiedzi na podobny do Twojego problem
Poszukaj i przeanalizuj
Przyklad:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=21424
Strona 1 / 1