brak niektorych literek w XP
Witam
Mam problem podobny do tych opisanych w FAQ - nie potrafie w pisać zklawiatury niektorych polskich literek - konkretnie "o, n oraz e" z ogonkami/kreseczkami
Klawiatura w ustawieniach ma "polska programisty", grafika intel - klawisze dostepu wyłączyłem, powyłączałem w msconfig wiekszość nieznanych mi elementow startowych. Programow poinstalowanych niewiele - komp biurowy, antywirus kaspersky
Nie nie pomaga :(
Dziekuje z gory (o z kreską mi nie działa ;) )
Dwiekawki
Odpowiedzi: 6
tak, problem jest we wszystkich aplikacjach (sprawdzalem w OE i lini polecen total commandera) - windowswych i DOSowych uruchamianych spod windowsa chyba też
rokko - ćwiczone to było już - w poscie otwierającym jest informacja.
Przeczytaj - http://thurrock.pl/archives/137
Problem jest we wszystkich programach ??
niestety, to tez juz sprawdzalem, klawisze przełączające nie mają chyba nic wspólnego z tym - pozostale literki są na swoich miejscach, y nie jest zamienione z "z", zmianialem uklad klawiatury na maszynistkę i na EN, robilem restart, nic sie nie zmianilo.
Zaczynam sie zastanawiać czy to nie jakiś wirus/adware, ale kaspersky nic nie znalazl.
W autostarcie mialem "sky tel.exe" - nie wiem co to, ale dalo się wyłączyć - nie pomoglo jednak
Pozdrawiam
G
A może masz ustawioną jakąś kombinację klawiszy do przelączania klawiatury z programistycznej na ta drugą. Domyślnie jest to kombinacja ctrl + shift. Kombinacja podczas pisania objawia sie zamianą y/z i na odwrót, ale nie wiem czy daje to też efekt taki jak twój problem. Sprawdź. Ewentualnie spróbuj zmienić język na angielski - zastosuj zmiany i po zastosowaniu w róć do polskiego i też zastosuj zmiany. moę tak cos pomoże.
Strona 1 / 1