Brak moźliwości zainstalowania starego programu na xp z sp2
Witam!
Co mam zrobić aby zainstalować stary program na xp z sp2?Podczas instalki gada–"błąd instalatora".Słyszałem źe trzeba jakiś emulator zastosować.Poprzednio działał na win98–ten program.
Producent informuje mnie ze jest wszystko OKI–tego programu.
Pozdrawiam ! Dar. :D
Co mam zrobić aby zainstalować stary program na xp z sp2?Podczas instalki gada–"błąd instalatora".Słyszałem źe trzeba jakiś emulator zastosować.Poprzednio działał na win98–ten program.
Producent informuje mnie ze jest wszystko OKI–tego programu.
Pozdrawiam ! Dar. :D
Odpowiedzi: 10
Jest jeszcze jedna moźliwość – na uszczypliwości pod adresem MS się nie sil, bo równie odbrze mozna błędem obarczyć Techland – poszukaj w rejestrze , na dysku itp wszelkich odwołań do programu.
Pamiętam, źe tak kiedyś było z brydźem jakimś, źe po instalacji i zdjęciu program nie dawał się zainstalować ponownie – tak sobie to producent wymyślił – bez oczyszczenia wszystkiego.
Nie napisąłeś jak było z przejściem z 98 na XP więc to teź tylko sugestia, źe coś na dysku mogło zostać.
W sumie pewnie wątek byłby dawno zakończony, w ktorąś stronę, gdyby w pierwszym poscie pojawił się komplet informacji – to nie wytyk, a stwierdzenie faktu.
Pamiętam, źe tak kiedyś było z brydźem jakimś, źe po instalacji i zdjęciu program nie dawał się zainstalować ponownie – tak sobie to producent wymyślił – bez oczyszczenia wszystkiego.
Nie napisąłeś jak było z przejściem z 98 na XP więc to teź tylko sugestia, źe coś na dysku mogło zostać.
W sumie pewnie wątek byłby dawno zakończony, w ktorąś stronę, gdyby w pierwszym poscie pojawił się komplet informacji – to nie wytyk, a stwierdzenie faktu.
oki.tzn.program mogę sobie poprostu wrzucić do kosza.
Tak? A o zwrot kasy poroscić MS?To na tym ma polegać legal oprogramowania?
Tak? A o zwrot kasy poroscić MS?To na tym ma polegać legal oprogramowania?
Do programu nic nie ma. Natomiast Microsoft podaje ,jako moźliwe przyczyny, błędow w instalacji programów posługujacych się installerami MSI fakt, źe pakiet ten nie jest w najnowszej wersji – coś ze 3 raz o tym piszę.
Nie pytaj dlaczego sam installer ściągnięty sprawy nie załtwiać moze. To tajemnica MS i jego oprogramowania. Ja tylko na istnienie tej mozłiwości, jako przyczyny błędu.
Nie pytaj dlaczego sam installer ściągnięty sprawy nie załtwiać moze. To tajemnica MS i jego oprogramowania. Ja tylko na istnienie tej mozłiwości, jako przyczyny błędu.
dalej nic z tego nie wiem. Bo co ma Oficcer do programu Wirtualne Studio Wizaźu.Oficce jest na bieząco z uaktualnieniem,–tak mówi witryna,wiec czego mu brakuje? :cry:
No i wyszłem na tego co to do grona czytających bez zrozumienia dołączył :oops:
Wymagania to ma takie, źe chodzić powinno. Zostaje sugestia dot. Office'a.
Wymagania to ma takie, źe chodzić powinno. Zostaje sugestia dot. Office'a.
Odwaźył :wink:
[/b]dariusz53:
Program to "studio wizaźu".Próbowałem juź w róznych trybach zgodności i nic.Producent przysłał mi drugą płytkę i teź nic i co dalej.....Ten sam błąd instalatora podczas rozwijania programu.Twierdzi ze u niego jest okey.Jesyem dalej w kropce.
nie o wersję Office'a chodzi, a o komplet uaktualnień – SP1 – do niego – nie twierdzę, źe otmjest rozwiązanie, ale MS wskazuje dość często na zalezności między poprawnym dziąłaniem plików MSI ,a aktualizacją pakietu biurowego.
Dalej nie odwaźyłeś się wskazać co to za program.
Dalej nie odwaźyłeś się wskazać co to za program.
W xp mam najnowszego instalera 3.1 a Oficera to Edition 2003 org.,tak jak xp.Jestem na bieźąco w witrynie win Update.I dalej kicha.
Alibo teź, źe pozwolę sobie Twoją – Seeker – odpowiedź uzupełnić – to jest MSI*, a na dysku nie ma najnowszej wersji – jakie 3.1 windows installera, albo jest Office bez uaktualnień , co powoduje problemy z MSI własnie.
* to nei nazwa producenta sprzetu, a rozszerzenie plików instalacyjnych – microsoft installer.
* to nei nazwa producenta sprzetu, a rozszerzenie plików instalacyjnych – microsoft installer.
Program to "studio wizaźu".Próbowałem juź w róznych trybach zgodności i nic.Producent przysłał mi drugą płytkę i teź nic i co dalej.....Ten sam błąd instalatora podczas rozwijania programu.Twierdzi ze u niego jest okey.Jesyem dalej w kropce.
Strona 1 / 1