Brak moźliwości uaktualnienia na oryginalnym kluczu

Był sobie w firmie zainstalowany aktywowany legalny XP Prof.
Jakis czas później zainstalowano SP2.
Było dobrze do czasu aź z bliźej nieokreślonych przyczyn pokaszaniłky sie czcionki w całym systemie.
Podjęto próbę Uaktualnienia z płyty instalacyjnej "skompilowanej" łacznie z SP2.

Na początku instalacji–uaktualnienia system poprosił o podanie klucza – po wpisaniu oryginalnego z nalepki – komunikat o niepoprawnosci klucza.
Po 5 próbach – dałem sobie spokój – wpisałem nr znaleziony w internecie – poszło bez problemu.

Pytanie jak uaktualnic przy uźyciu legalnego klucza?
Ew. jak zmienic obecny na 'legalny'?

Próby aktualizacji z oryginalnej płyty z której był poraz pierwszy instalowany kończą się komunikatem iź jest zainstalowana nowsza wersja systemu :(

Odpowiedzi: 10

A nie da rady takim czymś ? (po kliknięciu 'I Agree' zakładka 'my product key' i na dole masz te iksy swoim kluczem zastapic :) )
maq123
Dodano
24.12.2005 00:10:17
Trafiony zatopiony na 90%. Jezeli zrobisz te kompilacje na bazie plyty oryginalnej, pozbedziesz sie klopotow... Ale moje doswiadczenie mowi (mialem podobna sytuacje) ze i tak czeka Cie instalacja systemu... :(

Chyba ze bardziej doswiadczeni uzytkownicy tego forum powiedza co mozna zrobic... ;)
Batou
Dodano
23.12.2005 23:28:22
Nie pamiętam, ale na 90% źe wersję z SP2 montowałem z uźyciem innej.
Będę musiał zmontować na bazie tej dołączonej do komutera – byc moźe faktycznie są to dwie róźne wersje windowsa.[/img]
amanda
Dodano
23.12.2005 20:42:00
Pytanie pomocnicze; czy plyta instalacyjna WinXP z ktora kompilowales SP2, jest ta oryginalna plyta ktora posiadasz... Bo z objawow wynika ze nie... ;)
Batou
Dodano
23.12.2005 16:10:27
1. Kliknij przycisk Start, a następnie ....

Niestety to coś dalej twierdzi, źe klucz z którym pierwotnie był zainstalowany jest nieprawidłowy :x
amanda
Dodano
23.12.2005 08:02:43
cris–24:

to jest orginalny klucz do wina:):)(?????????????) proste...:)
a tak wogule ten pack 2 to nie jest taki cudny no ale jednak komp jest lepiej zabezpieczony

Albo robisz to specjanie, w jakim celu nie wiem i nie chcę wiedzieć – zdając sobie sprawę źe grozi to pernamentnym banem, albo niespecjanie, a wtedy wychodzisz na totalnego gupka, bowiem, ledwo czytający 6–latek wie , źe na tym forum nie podajemy takich rzeczy.
Seeker
Dodano
23.12.2005 06:45:49
amanda:
Był sobie w firmie zainstalowany aktywowany legalny XP Prof.
Jakis czas później zainstalowano SP2.
Było dobrze do czasu aź z bliźej nieokreślonych przyczyn pokaszaniłky sie czcionki w całym systemie.
Podjęto próbę Uaktualnienia z płyty instalacyjnej "skompilowanej" łacznie z SP2.

Na początku instalacji–uaktualnienia system poprosił o podanie klucza – po wpisaniu oryginalnego z nalepki – komunikat o niepoprawnosci klucza.
Po 5 próbach – dałem sobie spokój – wpisałem nr znaleziony w internecie – poszło bez problemu.

Pytanie jak uaktualnic przy uźyciu legalnego klucza?
Ew. jak zmienic obecny na 'legalny'?

Próby aktualizacji z oryginalnej płyty z której był poraz pierwszy instalowany kończą się komunikatem iź jest zainstalowana nowsza wersja systemu :(
Re: Windows XP Service Pack 2 PL
1. Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.
2. W polu Otwórz wpisz polecenie regedit, a następnie kliknij przycisk OK.
3. W lewym okienku znajdź i kliknij następujący klucz rejestru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\Current Version\WPAEvents
4. W prawym okienku kliknij prawym przyciskiem myszy klucz OOBETimer, a następnie kliknij polecenie Modyfikuj.
zmien pierwszą kolumne na 00
Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.
7. W polu Otwórz wpisz następujące polecenie, a następnie kliknij przycisk OK:
%systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a
8. Kliknij opcję Tak, chcę zadzwonić do przedstawiciela biura obsługi klienta, aby wykonać aktywację systemu Windows, a następnie kliknij przycisk Dalej.
9. Kliknij opcję Zmień klucz produktu.
10. Wpisz nowy klucz produktu w polach Nowy klucz, a następnie kliknij przycisk Aktualizuj.

Jeśli zostanie wyświetlone poprzednie okno, kliknij opcję Przypomnij mi później, a następnie ponownie uruchom komputer.
to jest orginalny klucz do wina:):)(jakiś ciąg znaków przez Autora wstawiony) proste...:)
a tak wogule ten pack 2 to nie jest taki cudny no ale jednak komp jest lepiej zabezpieczony
cris–24
Dodano
23.12.2005 04:31:18
amanda:
...teź nie zdaje egzaminu.
No faktycznie. To jest do SP1.

Ciezko bedzie –> http://support.microsoft.com/kb/883254/pl
Czytaj rowniez http://www.microsoft.com/resources/howtotell/pl/xpsp2/default.mspx
EL NINO
Dodano
21.12.2005 11:37:00
Moźesz podać dokładniej – np link do postu?
Przeszukiwanie archiwum daje wiele wników, ale jak do tej pory źaden z nich nie rozwiazuje mojego problemu.
Te które znalazłem dotyczą problemów wersji bez SP lub SP1.

"Numer" z edycją rejestru(HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WPAEvents\OOBETimer) i msoobe.exe /a teź nie zdaje egzaminu.
amanda
Dodano
21.12.2005 08:40:27
Znajdziesz na forum linka do strony M$ z "przepisem" na zamiane klucza.
EL NINO
Dodano
20.12.2005 19:04:30
amanda
Dodano:
20.12.2005 12:33:20
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1