Brak miejsca na dysku!!!

(!?!)Powtarzam znany problem (!?!):
Brakuje wolnego miejsca na dysku pomimo ze dane zajmuja 50% obszaru. WSZYSTKIE czynnosci z FAQ sa wykonane, ale dalej brak calkowitego efektu. Po wylaczeniu przywracania systemu zwolnilo sie ponad 2gb. Opcja "ukryj chronione pliki systemu operacyjnego" jest wylaczona, a i tak dane (nawet ukryte) na hdd zajmuja mniej niz wskazuje to "moj komputer" :(( wiec gdzie sa brakujace gb?? Brakowalo 20gb, po wykonaniu czynnosci z FAQ brakuje ok 16gb :| >>>> Czy ktos rozwiaze calkowicie ten beznadziejny przypadek???????? <<<<

Odpowiedzi: 12

Oks, dzieki.
no to chyba problem rozgryziony na czesci pierwsze... :]
TailGunneR
Dodano
03.12.2005 17:26:20
TailGunneR:
Czy moge to ten je**ny syf wyp******ic ????? Nie stanie sie nic z windowsem???

Skoro wyłączyłeś Przywracanie systemu to Windows i tak nie rozpoznaje tych punktów przywracania – czyli moźesz je wyrzucić.

PS. Jeźeli nie robisz kopii zapasowych to sugeruję jednak przywracanie systemu włączyć, tylko co jakiś czas oczyszczać ze starych punktów przywracania.
Żółty
Dodano
03.12.2005 17:15:47
TailGunneR:

Skoro wyłączyłeś Przywracanie systemu to Windows i tak nie rozpoznaje tych punktów przywracania – czyli moźesz je wyrzucić.

PS. Jeźeli nie robisz kopii zapasowych to sugeruję jednak przywracanie systemu włączyć, tylko co jakiś czas oczyszczać ze starych punktów przywracania.
Żółty
Dodano
03.12.2005 17:15:47
No i jak wpisalem "tam" po raz ktorys dokladna nazwe mojego konta to zaskoczyl (?!? glupi shitdows) i jest tam chyba reszta (chociarz nie wiem czy cala...) moich biednych gb.
I pytanie finalne–
TailGunneR
Dodano
03.12.2005 17:03:07
TailGunneR:
....

Masz najpierw dodać tam swoje konto.
Anonymous
Dodano
03.12.2005 17:02:05
No jestem juz w uprawnieniach i... :| Jest juz tam standardowo uzytkownik "SYSTEM" ale jak nadaje mu uprawnienia do zapisu,odczytu... to i tak nie mam dostepu do pliku. A jak chce utworzyc nowego to nie bardzo wiem co wpisac w "wprowadz nazwy obiektow do wybrania" . Wiec co mam zrobic dalej z tym ?
TailGunneR
Dodano
03.12.2005 16:57:10
Własciwości folderu SVI.
Zrób to co damiancore napisał.
Mniemam źe system plików to NTFS.
Anonymous
Dodano
03.12.2005 16:45:11
Uprawnienia... ale w jakich wlasciwosciach?? bo w wlasciwosciach tego folderu, dysku.. tego nie ma :|
TailGunneR
Dodano
03.12.2005 16:36:46
gusioo:
Własciwosci – uprawnienia i dodaj siebie (swoje konto) do listy i postaw ptaszka na odzczyt i zapis ;)

Uprtzednio odchaczając "uźyj prostego udostepniania plików" w opcjach folderów.
damiancore
Dodano
03.12.2005 16:33:14
TailGunneR:
Zolty, no wlasnie to dziwne bo SVI niedawno zajmowalo 0kb a teraz nie mam do niego dostepu (?!) Jak sie nadaje uprawnienie??

Własciwosci – uprawnienia i dodaj siebie (swoje konto) do listy i postaw ptaszka na odzczyt i zapis ;)
Anonymous
Dodano
03.12.2005 16:29:09
Zolty, no wlasnie to dziwne bo SVI niedawno zajmowalo 0kb a teraz nie mam do niego dostepu (?!) Jak sie nadaje uprawnienie??
TailGunneR
Dodano
03.12.2005 16:28:03
TailGunneR:
gdzie sa brakujace gb??

Hibernacja ?
Temp'y wyczyszczone ?
MarcinX
Dodano
03.12.2005 16:11:49
TailGunneR
Dodano: