Brak Melodii Powitalnej
Cześć,mam mały problem z którym da się żyć,ale który nie daje mi spokoju.Otórz tak jak w temacie, zniknęła mi melodia powitalna przy uruchamianiu Windowsa.Nie ma jej także przy wychodzeniu z windowsa i wyłączaniu komputera,w Start>Panel sterowania>Dźwięki i urządzenia Audio>zakładka Dźwięki ustawione mam"Domyślne dla Windows" i zaznaczone użycie dźwięku przy "Uruchomienie systemu Windows" i "zamknij system Windows".Gdyby ktoś wiedział co z tym zrobić ,będę wdzięczny za informacje.
Odpowiedzi: 1
Najpierw w tej zakładce przetestuj poszczególne melodie (jest tam przycisk do testowania). Wtedy zobaczysz, czy wyłączyłeś głośniki (), czy wykasowałeś niechcący te pliki.
Strona 1 / 1
Mam problem bo przycisk odtwarzania dżwięku nie daje się wcisnąć,jest "szarawy",nie podświetlony i klikanie na nim nic nie daje.
Zauważyłem też ze nie działają mi inne dżwięki systemowe np.gdy opróżniam kosz nie ma charakterystycznego szelestu.Możę to wina jakiegoś pliku obsługującego dżwięki systemowe? <br />
Po pierwsze: używaj przycisku "Edytu", żeby coś dopisać do postu. Potem sprawdź, czy w katalogu C:\Windows\Media masz pliki dźwieków systemowych i w Menadżerze urządzeń, czy karta dźwiekowa jest prawidłowo zainstalowana. Możesz odtwarzać inne dźwięki ?? Jakieś filmiki, melodie ??<br>
Dzięki za radę co do przycisku "Edytuj".Otórz w katalogu mam dzwięki systemowe,Odtwarzają sie prawidłowo przez Winampa czy Media player,ale nie słychać ich w Windowsie gdy np wyskoczy Błąd programu,wyczyszcze kosz ,słowem nie działaja tak jak to jest przyjęte podczas obsługi jakichś zdarzeń. <br />Karte dżwiekową mam na płycie głównej,sterowniki zainstalowane.Ostatni Instalowałem Kodeki Audio/wideo ,może one namieszały i przez to mam problem.
Może wyłączyłeś schemat dzwięków windy,stąd ta cisz dzwięków systemowych,mnie one wkurzały więc wyłączyłem.<br>