Brak łączności z serwerem

Witam! Po zainstalowaniu czegokolwiek nowego co ma za zadanie łączenie się z netem – "brak łączności z serwerem".Np.zainstalowałam firefox,działa tylko historia,a przy jakiejkolwiek próbie otworzenia strony internetowej – "połączenie zostało odrzucone".Tak samo jest z nową wersją Yahoo Messenger (jak wróciłam do starej – działa),z tlenem,który teź się nie łączy.Poza tym łaczę się z netem bez problemu.

Odpowiedzi: 7

XP bez zapory.Co ja robię nie tak? Źle się zachowuję na forum? Ciągle dostaję reprymendy :(.Problem jasny jak słońce:nie ma łącznosci z serwerem w nowo zainstalowanych programach pracujących on line.Tylko nie wiem,gdzie leźy przyczyna,bo jak wracam do starych wersji – chodzą dobrze.Co jeszcze mogę napisać?
sadki
Dodano
08.10.2005 21:29:54
sadki:
Nie ma mocnych :shock: ?

Widzę źe w.w. tematu na złość nie chcesz przeczytać.
Jaki system ?
Czasami nie xp ? Razem z systemowa zapora ?
maq123
Dodano
08.10.2005 21:12:38
Nie ma mocnych :shock: ?
sadki
Dodano
08.10.2005 21:04:32
jakiego uzywasz firewalla.

Nie mam źadnej zapory,mam przeskanowany komp–jest czysty.Net mam z sieci.Administrator teź mi nic nie blokuje.Podejrzewam,źe mam coś źle ustawione w opcjach internetowych.Gapię się kolejny raz na opcje,ale nie jestem asem w tym temacie (tacy ludzie teź są :oops: ),nie widzę nic,co by mogło mi szkodzić.Czytam posty.W poczcie wp nie pokazują się obrazki (i na stronie tytułowej i w mailach),tylko krzyźyki.Moźe to ma jakiś związek (chodzi mi o ustawienia)?
sadki
Dodano
08.10.2005 12:41:25
a moze zamiast tak skutecznie sie zniechecać naprawde przeczytasz topic Jak zadawać pytania... i napiszesz chocby taka niewazna drobnostke czy i jakiego uzywasz firewalla.
cybull
Dodano
08.10.2005 12:14:21
Przepraszam,źe śmiałam zadać pytanie :( (jak dla mnie jasno sformułowane) i dziękuję za skuteczne zniechęcenie mnie do zabierania głosu w tak mądrym i szacownym towarzystwie.
sadki
Dodano
08.10.2005 12:09:17
sadki– dziewczyno, Yahoo i Firefoxa rozumiem źe masz/uźywasz i to jest w miarę zrozumiałe no i źe uźywasz Windowsa, pozostałe najwaźniejsze rzeczy rozumiem pomijasz jako mało waźne lub liczysz na nasze zdolności paranormalne . W dziale "..komunikaty Moderatorów" jest post stanowiący o tym jak zadawać pytania , moźe najpierw tam , a później do postowania? :)
Seeker
Dodano
08.10.2005 11:38:40
sadki
Dodano:
08.10.2005 06:37:33
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1