brak łączności z domeną
Panowie
powiedzcie mi co może być powodem braku łączności z domeną ?
Jeden z komputerów (z win XP) pracujący dotychczas bez problemu w sieci komputerowej opartej na domenie (serwer win 2003) obecnie nie może uzyskać dostępu do zasobów serwera.
Przy próbie zalogowania się użytkownika na serwer otrzymuję komunikat o braku dostępu do domeny.?
Proszę o wskazówki co zrobić
powiedzcie mi co może być powodem braku łączności z domeną ?
Jeden z komputerów (z win XP) pracujący dotychczas bez problemu w sieci komputerowej opartej na domenie (serwer win 2003) obecnie nie może uzyskać dostępu do zasobów serwera.
Przy próbie zalogowania się użytkownika na serwer otrzymuję komunikat o braku dostępu do domeny.?
Proszę o wskazówki co zrobić
Odpowiedzi: 1
1. sprawdzic czy system nie zablokowal karty sieciowej
2. sprobuj pingnac serwer domeny
3. uszkodzenie kabla
... przyczyn moze byc tysiace
2. sprobuj pingnac serwer domeny
3. uszkodzenie kabla
... przyczyn moze byc tysiace
Strona 1 / 1
karta nie jest zablokowana, serwer domeny odpowiada na pingi <br>a przewód jest dobry bo mam dostęp do serwera rozdzielającego internet (linuks)<br>
Probowales resetowac haslo?<br>Moze deaktywacja i ponowna aktywacja konta uzytkownika?<br>Czy dziala to na zasadzie profili wedrownych w domenie?<br><br><br>
Już działa<br>co prawda dalej nie wiem co było konkretną przyczyną problemu ale<br>usunąłem wszystkie ustawienia sieciowe na kompie po czym przeprowadziłem ponownie podłączenie do domeny i zadziałało.<br><br>Dziękuję za wpisy<br><br>