brak kontrolera magistrali szereg USB (usbehci.sys
Nie moge na moim komputerze zainstalowa drukarki.
System nie widzi jej, mimo podłączenia do USB.
Problem tkwi chyba w braku kontrolera magistrali szeregowej USB.
Podczas próby instalacji sterownika domaga się pliku usbhci.sys, a po wskazaniu takiego oznajmia o niezgodności z systemem W XP.
Na płycie sterowników płyty głównej brak tego pliku, natoniast jest komunikat o konieczności pobrania SP1 (przy próbie pobrania go z microsoftu dostałem komunikat, źe mam piracką wersję i nie moge go pobra).
POMOCY
Tomek
System nie widzi jej, mimo podłączenia do USB.
Problem tkwi chyba w braku kontrolera magistrali szeregowej USB.
Podczas próby instalacji sterownika domaga się pliku usbhci.sys, a po wskazaniu takiego oznajmia o niezgodności z systemem W XP.
Na płycie sterowników płyty głównej brak tego pliku, natoniast jest komunikat o konieczności pobrania SP1 (przy próbie pobrania go z microsoftu dostałem komunikat, źe mam piracką wersję i nie moge go pobra).
POMOCY
Tomek
Odpowiedzi: 7
Sprawdź w specyfikacji w ksiąźce do płyty głównej czy ma USB2.0 lub uźyj programu.
http://download.chip.pl/printversion/printversion_116385.html
Jak ma to płyta CD do płyty głównej lub strona producenta płyty i pobierz stery dokładnie do twojego modelu płyty głównej i zainstaluj i masz.
Jak płyta nie obsługuje to zostaje Ci USB 1.1 i zrób co pisałem wcześniej.
http://download.chip.pl/printversion/printversion_116385.html
Jak ma to płyta CD do płyty głównej lub strona producenta płyty i pobierz stery dokładnie do twojego modelu płyty głównej i zainstaluj i masz.
Jak płyta nie obsługuje to zostaje Ci USB 1.1 i zrób co pisałem wcześniej.
JN:
Lub jest to kontroler USB 2.0 do którego nie zainstalowałeś sterowników.
Lub urządzenie USB które nie ma zainstalowanych sterowników.
Skad wziasc takie sterowniki? Bo jak wspominalem wszystko z plyty instalacyjnej do plyty glownej mam zainstalowane. No i mam SP1.
Porty USB dzialaja bo mam popodlaczane urzadzenia na USB – mysz, modem adsl, kiedys aparat.
Kolego POCZYTAJ REGULAMIN FORUM.
Zapraszam do sklepu po zakup Windows z SP1.
Zapraszam do sklepu po zakup Windows z SP1.
USB w biosie włączone. Dołączam zrzuty ekranu z panelu sterowania i z instalacji portu usb.
Gdzie mogę znaleźć SP1 z ominięciem sprawdzania legalnego klucza Windows??
tomek
Gdzie mogę znaleźć SP1 z ominięciem sprawdzania legalnego klucza Windows??
tomek
Sprawdz bios czy USB włączone.
Z uruchom komenda sfc /scannow,sprawdzi pliki,włóź płyte CD z XP do napędu.Po sfc spacja.
Jak nic odinstaluj kontroler UMSZ i restart kompa i zobacz.
Jak nić porty USB mogą być uszkodzone.
Z uruchom komenda sfc /scannow,sprawdzi pliki,włóź płyte CD z XP do napędu.Po sfc spacja.
Jak nic odinstaluj kontroler UMSZ i restart kompa i zobacz.
Jak nić porty USB mogą być uszkodzone.
To ja sie dopisze do problemu. Mam plyte intela pod p4 PERL 85... Zainstalowalem sterowniki od plyty. Mam SP1 i w menadzerze urzadzen kontroler szyny USB ma piekny znak zapytania... I co z tym zrobic? Bo to chyba malo pocieszajace jak komp nie rozpoznaje urzadzen :/
SP1 wymagany jest dla USB 2.0
W BIOSie masz wlaczone USB ?
W BIOSie masz wlaczone USB ?
Strona 1 / 1