Brak koloru niebieskiego zepsuta karta grafiki?
Słuchajcie nie mam koloru niebieskiego, po prostu karta nie pokazuje od samego początku jak załącze kompa. We wtyczce z monitora nie mam 1 ząbka, moźe wyleciał nie wiem. Poradzcie coś :idea:
Odpowiedzi: 6
Czy mogły się zpipcyć jedna z pamięci na karcie?, czy nie da się tego jakoś naprawić? jeśli się nie da to tylko na części ją moge sprzedać chyba.
No to chyba masz z wtyczka wszystko ok, bo drugiego od prawej w środkowym rzędzie (pin 9) to i u mnie nie ma.
Moźe ta karta padła, nie masz innej na agp źeby sprawdzić? Wsadź tą swoją na której nie ma niebieskiego do innego kompa.
Moźe ta karta padła, nie masz innej na agp źeby sprawdzić? Wsadź tą swoją na której nie ma niebieskiego do innego kompa.
Nie wiem czy teraz ułamałem ten ząbek, moze zawsze w tym kablu powinno brakowac jednego ząbka bo z tego co sie pytałem innych to mówili źe nie mają 2 lub 3 ząbków więc sam juź nie wiem co z tym jest.
To wygląda tak, jeśli włoźe karte na PCI to jest normalnie kolor a z tym pinem to wygląda tak źe nie ma pina który jest w środkowym rzędzie i jest to 2 od prawej w zaleźności jak się patrzy na wejście.
To wygląda tak, jeśli włoźe karte na PCI to jest normalnie kolor a z tym pinem to wygląda tak źe nie ma pina który jest w środkowym rzędzie i jest to 2 od prawej w zaleźności jak się patrzy na wejście.
A ten ząbek we wtyczce to juź dawno miałeś ułamany czy dopiero teraz po tych zmianach kart to zauwaźyłeś? Moźe ułamany pin został w złączu tej drugiej karty.
Sprawdź który to pin jest ułamany.
niebieski jest na pinie 3 a jego masa na pinie 8.
Podłącz drugi monitor i sprawdź.
Sprawdź który to pin jest ułamany.
niebieski jest na pinie 3 a jego masa na pinie 8.
Podłącz drugi monitor i sprawdź.
Tzn. dziś normalnie działała ale musiałem wyciągnąć wtyczke z karty grafiki by sprawdzić inną karte. Nic nie ruszałem, nie zmieniałem obudowy, po prostu wpinałem inną karte do monitora i później wróciłem do mojego kompa i nagle zobaczyłem źe nie mam tego koloru.
Ja bym sie sklonil do karty ja mialem skrzywiony 1 ale byly wszystkie kolory. Albo moze monitor masz gdzies uszkodzony posprawdzaj rowniez czy gdzies niema magnesu albo jesli twoja obudowa jest z PLEXY (tak to sie chyba pisze) to posun ja dalej.
Strona 1 / 1