Brak koloru niebieskiego zepsuta karta grafiki?

Słuchajcie nie mam koloru niebieskiego, po prostu karta nie pokazuje od samego początku jak załącze kompa. We wtyczce z monitora nie mam 1 ząbka, moźe wyleciał nie wiem. Poradzcie coś :idea:

Odpowiedzi: 6

Czy mogły się zpipcyć jedna z pamięci na karcie?, czy nie da się tego jakoś naprawić? jeśli się nie da to tylko na części ją moge sprzedać chyba.
Tomi!
Dodano
27.05.2004 19:01:27
No to chyba masz z wtyczka wszystko ok, bo drugiego od prawej w środkowym rzędzie (pin 9) to i u mnie nie ma.
Moźe ta karta padła, nie masz innej na agp źeby sprawdzić? Wsadź tą swoją na której nie ma niebieskiego do innego kompa.
SLAY3R
Dodano
27.05.2004 18:56:45
Nie wiem czy teraz ułamałem ten ząbek, moze zawsze w tym kablu powinno brakowac jednego ząbka bo z tego co sie pytałem innych to mówili źe nie mają 2 lub 3 ząbków więc sam juź nie wiem co z tym jest.
To wygląda tak, jeśli włoźe karte na PCI to jest normalnie kolor a z tym pinem to wygląda tak źe nie ma pina który jest w środkowym rzędzie i jest to 2 od prawej w zaleźności jak się patrzy na wejście.
Tomi!
Dodano
27.05.2004 18:47:47
A ten ząbek we wtyczce to juź dawno miałeś ułamany czy dopiero teraz po tych zmianach kart to zauwaźyłeś? Moźe ułamany pin został w złączu tej drugiej karty.
Sprawdź który to pin jest ułamany.
niebieski jest na pinie 3 a jego masa na pinie 8.
Podłącz drugi monitor i sprawdź.
SLAY3R
Dodano
27.05.2004 18:37:28
Tzn. dziś normalnie działała ale musiałem wyciągnąć wtyczke z karty grafiki by sprawdzić inną karte. Nic nie ruszałem, nie zmieniałem obudowy, po prostu wpinałem inną karte do monitora i później wróciłem do mojego kompa i nagle zobaczyłem źe nie mam tego koloru.
Tomi!
Dodano
27.05.2004 16:49:13
Ja bym sie sklonil do karty ja mialem skrzywiony 1 ale byly wszystkie kolory. Albo moze monitor masz gdzies uszkodzony posprawdzaj rowniez czy gdzies niema magnesu albo jesli twoja obudowa jest z PLEXY (tak to sie chyba pisze) to posun ja dalej.
Ukey
Dodano
27.05.2004 16:33:19
Tomi!
Dodano:
27.05.2004 16:14:31
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1