brak ikonek na pulpicie
witam mam problem z xp
odpdla sie i pokazuje mi kolor pulpitu i nic pozatym zero ikonek i reakcji z klawiatury i myszki
co moge z tym zrobić
to samo jest przy odpaleniu w try. awaryjnym
Odpowiedzi: 16
już nie aktualne robie format dane byly na drugiej partycji dzieki za pomoc
Zawsze cośm ożna - np. przywrócić rejestr z jego kopii - znowu z użyciem konsoli odzyskiwania ( opisy w archiwum do wyszukania linku do MS ).
Mozna órwniez użyć jakiegoś Bartsa - taki windows w wrsji live, by się do rejestru dostać.
Tyle, że póki nie napiszesz coś nagrzebał zanim to się stąło to obracamy się wśrod możliwości wszystkich, a nie tych, które coś w efekcie przyniosą.
jeszcze go zrestartuje i zobacze czy to pomogło
dobra już wiem jak to uzywac tej edycji sorki
Ta podmiana pliku nic nie dała jest nadal to co było widze tło tak jak poprzednio i myszka działa ale nic poza tym zero ikonek prawy klawisz myszy nic nie pokazuje
CTRL+ALT+DEL nic nie daje sprawdze jeszcze co z tr. awaryjnym
Tr. awaryjny tez kiszka napisy tr.awaryjny na chwilke mrugnie tło potem czarny ekran i napisy tr. awaryjny i nic wiecej
A czy można jakoś uruchomić przywracanie systemu jak to nie działa no nie z panelu sterowania
POMOCY
dzieki pommogło podmiana poszła gdy nie napisalem c:\windows\explorer.exe tylko samo c:\windows\
Spróbuj raz jeszcze - poleceniem
[quote]expand x:\i386\explorer.ex_ c:\Windows[/quote]
ewentualnie
[quote]expand x:\i386\explorer.ex_ c:\Windows\[/quote]
Literki i katalogi dopasuj pod siebie.
I nie pisz postów pod sobą - używaj opcji edycyjnych jak chcesz coś dopisać.
czy kolega Robi mogł by cos jeszcze podpowiedzieć
tak z płytki od XP wybrlem R potem zalogowalem sie do podanej instalacji no i dale to co napisalem
tam na tym faq jest jeszcze napisane ze trzeba usunac podklucz do tego exporera ale jak to zrobić ???
czym podejzec ten rejestr ???
czy ktos wie
------
tak z płytki od XP wybrlem R potem zalogowalem sie do podanej instalacji no i dale to co napisalem
A uruchomiłeś Ty w ogóle konsolę odzyskiwania? Bo mam co do tego - zasadne chyba - wątpliwości.
poszukalem na tym FAQ podmiany tego pliku z płytki ale po wpisaniu tej komendy on mi podaje ze nie moze utworzyc pliku explorer.exe i po ptokach
dzieki nie jestem za bardzo zorientowany
http://forum.centrumxp.pl/Default.aspx?g=posts&t=108100
a co do tego FAQ to gdzie mam tego szukać jeszcze ??
nie dzial klawiatura ani myszka nic z nich nie moge zrobic nawetresetu
myszka chodzi ale nic niemoge nią uruchomic bo na pulpicie nic nie ma
trb. awaryjny to samo i ostatnia konfiguracja też
Jeżeli alt+ctrl+del nie działa ( sądze, że skoroś napisał o braku reakcji klawiatury toś to sprawdził ), to pozostaje próba dogrania pliku explorer .exe z konsoli odzyskiwania - polecenie expand - składnia po wpisaniu expand /? ( ew. w archiuwm forum ).
Update - to jest jakiś FAQ, Żółty ? :wtf: :mryellow:
Przyklejony FAQ w tym dziale - "Nieuruchamiający się explorer po starcie systemu" - zacznij tam.
Strona 1 / 1