Brak hasła na wygaszaczu

Witam! Sprawa tyczy się służbowego komputera na którym miałem ustalone hasło na wygaszaczu. Wszystko działało poprawnie aż po którymś restarcie przestało. Jest zaznaczno opcja "chroń hasłem po wznowieniu", do systemu loguje się za pomocą hasła, i próbowałem już przywracać system z ustawieniami przed tamtym niefortunnym restarcie. Porszę o jakąś pomoc bo sprawa jest dla mnie ważna i narazie nie będę miał możliwości reinstalacji systemu.

Odpowiedzi: 6

Nie wiem czy tan usluga była wcześniej włączona. Obecnie nie mogę jej włączyć bo jest nie aktywna i gdy wybieram "Zmień sposób logowania użytkownik"a wyskakuje komunikat o tym bym wpowadził pliki w tryb offline. gdy nawet wybiore opcje zmiany plik w tryb offline nic sie nie zmienia ps. Udało mi się wyłączyć tryb offline i dzieki temu po zaznaczeniu opcji logowania przez ekran powitalny moge zaznczyć opcje przełączanie uzytkowników. Dzieki temu działa hasło po wyłaczeniu wygaszacza. Wolałbym by ta opcja działała bez logowania przez ekran powitalny
kaznodzieja
Dodano
14.12.2007 09:29:08
O ile mi wiadomo te dwie rzeczy są powiązane. Tzn musisz mieć włączone szybkie przełączane użytkowników, aby tego typu blokowanie komputera mogło się odbywać. Jesteś pewny, że wcześniej również była ta opcja wyłączona?
Bobi
Dodano
13.12.2007 16:26:47
Mam wyłączone! Loguje poprzez ALT+Ctrl+Del czyli bez ekranu powitalnego
kaznodzieja
Dodano
13.12.2007 15:24:40
A masz włączone szybkie przełączanie użytkowników?
Bobi
Dodano
13.12.2007 15:04:46
Próbowałem, i po tych zmianach uruchamiałem system na nowo, do tego robilem zmiany tego parametru w rejestrze i nic. Do ostatniego posta zapomniałem napisać jeszcze jedna ważna (tak mi sie wydaje) rzecz. PO tym resecie nie działa opcja "zablokuj komputer"(po nacisnieciu Ctrl+Alt+Del opcja ta jest nie aktywna). Moze to kogoś naprowadzi na przyczyne błędu i na rozwiązanie
kaznodzieja
Dodano
13.12.2007 10:50:48
Metody "odznacz opcje, zatwierdź, zaznacz ponownie" próbowałeś ??
Żółty
Dodano
13.12.2007 10:43:29
kaznodzieja
Dodano:
13.12.2007 10:42:04
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1