Brak dźwięku
Witam , wiec pojawił sie dzisiaj problem. Wogole nie mam dzwieku na komputerze. Probowałem zainstalowac sterowniki do dźwiękówki(chyba 3 wersje), jednak nie chca sie zainstalowac (np. błąd odnalezienia ksproxy.ax itp.).Kiedy włączam winampa wyskakuje błąd BadDirect Sound Driver.
Karta dźwiękowa:
Realtek ALC883 @ Intel 82801HB ICH8 - High Definition Audio Controller [B-0]
Płyta głowna:
MSI P965 Neo (MS-7235)
Procesor:
Intel Pentium 4 524, 3066 MHz
Odpowiedzi: 4
1.Tak mam.
2.Jest ale jak testuje to nic nie slysze.
3.Tak sprawdzałem.
4.Nie ma
5.Tak uruchamiam dxdiag robie test i nadal cisza...
Btw.Testowałem 2 pary słuchawek i nic.
Dopiero zrobiłem formata i nadal ... (wiadomo)
Czy może to być jakiś problem z wejsciami?Pamietam jak kiedys właśnie w programie Realtek-a (tym koło zegara) jak miałem podłączone słuchawki swieciła sie lampka a teraz nic.
masz przy zegarze ikonę od tej dzwiękówki ? jest tam jakiś test głośników?. Sprawdzałeś suwaki w opcjach dzwięku, i czy nie zaptaszone wyciszenie. Sterowniki w panelu sterowania sa dobrze zainstalowane, nie ma błędów po uruchomieniu? dxdiag.exe możesz przeprowadzić test dźwięku ?
Zrobiłem tak jak powiedziałeś, winamp sie odpala dobrze, zadnego błędu , tylko nadal puszczam muzyke i nie mam dzwieku.
Sprawdź czy masz właczone "usługi kryptograficzne" Panel ster. narz. admin. usługi .
Spróbuj odinstalować istniejące sterowniki , zainstalować jeszcze raz DirectX a następnie sterowniki - najlepiej z płytki do płyty gł
Strona 1 / 1