Brak dźwiekow w systemie raz jeszcze

Cos spowodowało brak dziekow w systemie. Karta SB Live działa dobrze (odtwarza WMP,jest dźwiek w grach i filmach).Najprawdopodobnie skasowane zostały jakies "biblioteki" odpowiedzialne za dźwiek w systemie (nie jest nawet aktywny przycisk w schemacie dźwiekow do probkowania). Prosze o pomoc (nie wchodzi w gre przywrocenie systemu sprzed uszkodzenia, a reinstalacja to ostatecznosc)

Odpowiedzi: 16

Uzupełnienie rozwiązania:
SLDCodecPack nie był zainstalowany u mnie przed usterką. Ale codeki były róźne (instalacja, denstalacja). Starsze "wywalałem", nowe instalowałem aby moźna było oglądać filmy.
Po instalacji SLDCodecPaka i patcha, dźwieki systemowe "wróciły", ale obraz w odtwarzanych filmach był "do góry nogami" i jak w odbiciu lustrzanym i WMP9 i VPlayerze i innych. Odinstalowałem SLD..., dźwieki systemowe są i obraz filmów jest "normalny". Myślę źe waźny jest patch.
Proszę "forumowiczów" o przykłady własne, aby inni mogli z nich skorzystać.
pozdrawiam
DarJag
Dodano
31.05.2003 18:35:12
SLDCodecPack nie był zainstalowany u mnie przed usterką. Ale codeki były róźne (instalacja, denstalacja). Starsze "wywalałem", nowe instalowałem aby moźna było oglądać filmy.
Po instalacji SLDCodecPaka i patcha, dźwieki systemowe "wróciły", ale obraz w odtwarzanych filmach był "do góry nogami" i jak w odbiciu lustrzanym i WMP9 i VPlayerze i innych. Odinstalowałem SLD..., dźwieki systemowe są i obraz filmów jest "normalny". Myślę źe waźny jest patch.
pozdrawiam
DarJag
Dodano
pozdrawiam
DarJag
Dodano
No prosze! Udało się :D Szkoda ze nie kilka miesięcy temu :wink: Pozdrawiam
maxpayne
Dodano
31.05.2003 16:23:38
PROBLEM ROZWIĄZANY dzięki "forumowiczowi" z WinXP.com.pl PiErWsZy. Serdeczne DZIĘKI. Przyczyną były odinstalowywane codeki
Na stronie www.skaynet4ever.tk (producenta sldcodecs) jest informacja o błędach w tym kodeku wynikających po ich deinstalacji i nie tylko.
Zainstalowałm najnowszy SLDCodecPack oraz patch (musi być zainstalowane jedno i drugie)i wszystko wróciło do normy: są dźwieki systemowe i aktywny "przycisk" do ich odtwarzania w schemacie dźwiękowym.
Informację zamieszczam dla tych którzy z tym problemem się męczyli.
pozdrawiam wszystkich

http://www.skynet4ever.tk/
DarJag
Dodano
31.05.2003 13:31:40
Potraktujmy ('z przymruźeniem oka') rozwiązanie jako wyzwanie dla naszej wspólnej wiedzy i doswiadczenia. Oczekuję podpowiedzi do "zwycięstwa", na razie nie będę formatował dysku.
pozdrawiam wszystkich
DarJag
Dodano
30.05.2003 12:47:46

Zakres We/Wy – nie ma konfliku
Urządzenia multimedialne – sterowniki włączone i funkcjonują prawidłowo
Odtwarzanie – sterowniki głośności zaznaczone, głośność ustawina na maxa
Sterowniki – wszystkie z podpisem cyfrowym
W schemacie dźwiękowym "przycisk" do odtwarzania dźwięków jest nieaktywny co raczej sugeruje źe jest to "usterka" w systemie – brak "plików wykonawczych"
Co jeszcze mam sprawdzić?
Dalej oczekuję podpowiedzi. Help">

DarJag !!! Hehe jak to czytam to bez kitu dokładnie w 100% u mnie było to samo!!! No jestem ciekaw czy ktoś da rade?! (tak na przyszłość :) ) Pozdrawiam
maxpayne
Dodano
30.05.2003 11:39:18
cytuję wypowiedź "goscia" z forum JamaMastaha
Problem "wysiadania usług" miałem juź nie raz. Ni stąd ni zowąd dana usługa (dźwięki systemowe/połączenia systemowe/zarządzanie dyskami itd) wysiada, mimo, źe wedle przystawki MMC jest uruchomiona i działa.

W moim przypadku okazało się, źe biblioteki odpowiadające za dane usługi są uszkodzone. Wystarczyło je skasować a system odtworzył sobie ich nieuszkodzone wersje (oczywiście zalecam najpierw backup). Problem jest w zidentyfikowaniu, która biblioteka za co odpowiada. Pamiętam jedynie, źe za "Połączenia sieciowe" odpowiadała biblioteka iphlpapi.dll z windows/system32.

Moźe ktos posiada informację na ten temat tj. które *.dll odpowiadają za dźwięki
DarJag
Dodano
30.05.2003 08:55:01
Dodatkowe informacje
Zakres We/Wy – nie ma konfliku
Urządzenia multimedialne – sterowniki włączone i funkcjonują prawidłowo
Odtwarzanie – sterowniki głośności zaznaczone, głośność ustawina na maxa
Sterowniki – wszystkie z podpisem cyfrowym
W schemacie dźwiękowym "przycisk" do odtwarzania dźwięków jest nieaktywny co raczej sugeruje źe jest to "usterka" w systemie – brak "plików wykonawczych"
Co jeszcze mam sprawdzić?
Dalej oczekuję podpowiedzi. Help.
DarJag
Dodano
29.05.2003 23:26:05
Dziękuję maxpayne jestem niepocieszony. Mam dość "dopieszczony" system, aź źal to formatowć. Jeszcze poczekam, moźe ktoś zna mniej bolesne rozwiązanie. Help!.[/b]
DarJag
Dodano
29.05.2003 14:44:26
Dziękuję maxpayne jestem niepocieszony. Mam dość "dopieszczony" system, aź źal to formatowć. Jeszcze poczekam, moźe ktoś zna mniej bolesne rozwiązanie. Help!.[/b]
DarJag
Dodano
29.05.2003 14:44:26
Witam. Powiem tak: miałem taki sam problem i teź dokładnie z kartą SoundBlaster... próbowałem róźnych sposobów i niestety tylko format pomógł! Reinstalasja systemu teź nie pomogła, podczas instalacji Win pokazło ze potrzebuje jakichś sterów do SoundBlastera i mam dograć z dyskietki... Krótko mówiąc nic. Tylko format! :( Sam jestem ciekaw czy ktoś znajdzie rozwiązanie teo problemu :)
maxpayne
Dodano
29.05.2003 13:37:30
Witam. Powiem tak: miałem taki sam problem i teź dokładnie z kartą SoundBlaster... próbowałem róźnych sposobów i niestety tylko format pomógł! Reinstalasja systemu teź nie pomogła, podczas instalacji Win pokazło ze potrzebuje jakichś sterów do SoundBlastera i mam dograć z dyskietki... Krótko mówiąc nic. Tylko format! :( Sam jestem ciekaw czy ktoś znajdzie rozwiązanie teo problemu :)
maxpayne
Dodano
29.05.2003 13:37:30
odistalowałem wszyskie sterowniki i programy karty dźwiękowej oraz na wszelki wypadek codeki, zaistalowałem od nowa, najnowsze, ale sytuacja bez zmian. Wszysko niby jest dobrze ale dźwięków tzw systemowych brak
A więc pytanie dalej otwarte: czy istnieje rozwiązanie problemu bez reinstalacji systemu?.
DarJag
Dodano
29.05.2003 08:45:06
w Media wszystkie pliki sa, XPstyle zainstalowane
DarJag
Dodano
26.05.2003 18:02:58
Zobacz w Windows / Media ile masz plików z dzwiękiem powinno być 36 albo zainstaluj sobie program "Style XP" on juź w sam w sobie ma wbudowane dzwięki do windowsa .Juź nie pamiętam skąd ten program ściągłem moge ci go wysłać na jakiegoś servera .
Dawid!!
Dodano
26.05.2003 14:54:02
DarJag
Dodano:
26.05.2003 12:56:21
Komentarzy:
16
Strona 1 / 1