Brak dźwiekow w systemie raz jeszcze
Cos spowodowało brak dziekow w systemie. Karta SB Live działa dobrze (odtwarza WMP,jest dźwiek w grach i filmach).Najprawdopodobnie skasowane zostały jakies "biblioteki" odpowiedzialne za dźwiek w systemie (nie jest nawet aktywny przycisk w schemacie dźwiekow do probkowania). Prosze o pomoc (nie wchodzi w gre przywrocenie systemu sprzed uszkodzenia, a reinstalacja to ostatecznosc)
Odpowiedzi: 16
Uzupełnienie rozwiązania:
SLDCodecPack nie był zainstalowany u mnie przed usterką. Ale codeki były róźne (instalacja, denstalacja). Starsze "wywalałem", nowe instalowałem aby moźna było oglądać filmy.
Po instalacji SLDCodecPaka i patcha, dźwieki systemowe "wróciły", ale obraz w odtwarzanych filmach był "do góry nogami" i jak w odbiciu lustrzanym i WMP9 i VPlayerze i innych. Odinstalowałem SLD..., dźwieki systemowe są i obraz filmów jest "normalny". Myślę źe waźny jest patch.
Proszę "forumowiczów" o przykłady własne, aby inni mogli z nich skorzystać.
pozdrawiam
SLDCodecPack nie był zainstalowany u mnie przed usterką. Ale codeki były róźne (instalacja, denstalacja). Starsze "wywalałem", nowe instalowałem aby moźna było oglądać filmy.
Po instalacji SLDCodecPaka i patcha, dźwieki systemowe "wróciły", ale obraz w odtwarzanych filmach był "do góry nogami" i jak w odbiciu lustrzanym i WMP9 i VPlayerze i innych. Odinstalowałem SLD..., dźwieki systemowe są i obraz filmów jest "normalny". Myślę źe waźny jest patch.
pozdrawiam
pozdrawiam
pozdrawiam
pozdrawiam
pozdrawiam
No prosze! Udało się :D Szkoda ze nie kilka miesięcy temu :wink: Pozdrawiam
PROBLEM ROZWIĄZANY dzięki "forumowiczowi" z WinXP.com.pl PiErWsZy. Serdeczne DZIĘKI. Przyczyną były odinstalowywane codeki
Na stronie www.skaynet4ever.tk (producenta sldcodecs) jest informacja o błędach w tym kodeku wynikających po ich deinstalacji i nie tylko.
Zainstalowałm najnowszy SLDCodecPack oraz patch (musi być zainstalowane jedno i drugie)i wszystko wróciło do normy: są dźwieki systemowe i aktywny "przycisk" do ich odtwarzania w schemacie dźwiękowym.
Informację zamieszczam dla tych którzy z tym problemem się męczyli.
pozdrawiam wszystkich
http://www.skynet4ever.tk/
Na stronie www.skaynet4ever.tk (producenta sldcodecs) jest informacja o błędach w tym kodeku wynikających po ich deinstalacji i nie tylko.
Zainstalowałm najnowszy SLDCodecPack oraz patch (musi być zainstalowane jedno i drugie)i wszystko wróciło do normy: są dźwieki systemowe i aktywny "przycisk" do ich odtwarzania w schemacie dźwiękowym.
Informację zamieszczam dla tych którzy z tym problemem się męczyli.
pozdrawiam wszystkich
http://www.skynet4ever.tk/
Potraktujmy ('z przymruźeniem oka') rozwiązanie jako wyzwanie dla naszej wspólnej wiedzy i doswiadczenia. Oczekuję podpowiedzi do "zwycięstwa", na razie nie będę formatował dysku.
pozdrawiam wszystkich
pozdrawiam wszystkich
Zakres We/Wy – nie ma konfliku
Urządzenia multimedialne – sterowniki włączone i funkcjonują prawidłowo
Odtwarzanie – sterowniki głośności zaznaczone, głośność ustawina na maxa
Sterowniki – wszystkie z podpisem cyfrowym
W schemacie dźwiękowym "przycisk" do odtwarzania dźwięków jest nieaktywny co raczej sugeruje źe jest to "usterka" w systemie – brak "plików wykonawczych"
Co jeszcze mam sprawdzić?
Dalej oczekuję podpowiedzi. Help">
DarJag !!! Hehe jak to czytam to bez kitu dokładnie w 100% u mnie było to samo!!! No jestem ciekaw czy ktoś da rade?! (tak na przyszłość :) ) Pozdrawiam
cytuję wypowiedź "goscia" z forum JamaMastaha
Problem "wysiadania usług" miałem juź nie raz. Ni stąd ni zowąd dana usługa (dźwięki systemowe/połączenia systemowe/zarządzanie dyskami itd) wysiada, mimo, źe wedle przystawki MMC jest uruchomiona i działa.
W moim przypadku okazało się, źe biblioteki odpowiadające za dane usługi są uszkodzone. Wystarczyło je skasować a system odtworzył sobie ich nieuszkodzone wersje (oczywiście zalecam najpierw backup). Problem jest w zidentyfikowaniu, która biblioteka za co odpowiada. Pamiętam jedynie, źe za "Połączenia sieciowe" odpowiadała biblioteka iphlpapi.dll z windows/system32.
Moźe ktos posiada informację na ten temat tj. które *.dll odpowiadają za dźwięki
Problem "wysiadania usług" miałem juź nie raz. Ni stąd ni zowąd dana usługa (dźwięki systemowe/połączenia systemowe/zarządzanie dyskami itd) wysiada, mimo, źe wedle przystawki MMC jest uruchomiona i działa.
W moim przypadku okazało się, źe biblioteki odpowiadające za dane usługi są uszkodzone. Wystarczyło je skasować a system odtworzył sobie ich nieuszkodzone wersje (oczywiście zalecam najpierw backup). Problem jest w zidentyfikowaniu, która biblioteka za co odpowiada. Pamiętam jedynie, źe za "Połączenia sieciowe" odpowiadała biblioteka iphlpapi.dll z windows/system32.
Moźe ktos posiada informację na ten temat tj. które *.dll odpowiadają za dźwięki
Dodatkowe informacje
W schemacie dźwiękowym "przycisk" do odtwarzania dźwięków jest nieaktywny co raczej sugeruje źe jest to "usterka" w systemie – brak "plików wykonawczych"
Dalej oczekuję podpowiedzi. Help.
Dalej oczekuję podpowiedzi. Help.
Dziękuję maxpayne jestem niepocieszony. Mam dość "dopieszczony" system, aź źal to formatowć. Jeszcze poczekam, moźe ktoś zna mniej bolesne rozwiązanie. Help!.[/b]
Dziękuję maxpayne jestem niepocieszony. Mam dość "dopieszczony" system, aź źal to formatowć. Jeszcze poczekam, moźe ktoś zna mniej bolesne rozwiązanie. Help!.[/b]
Witam. Powiem tak: miałem taki sam problem i teź dokładnie z kartą SoundBlaster... próbowałem róźnych sposobów i niestety tylko format pomógł! Reinstalasja systemu teź nie pomogła, podczas instalacji Win pokazło ze potrzebuje jakichś sterów do SoundBlastera i mam dograć z dyskietki... Krótko mówiąc nic. Tylko format! :( Sam jestem ciekaw czy ktoś znajdzie rozwiązanie teo problemu :)
Witam. Powiem tak: miałem taki sam problem i teź dokładnie z kartą SoundBlaster... próbowałem róźnych sposobów i niestety tylko format pomógł! Reinstalasja systemu teź nie pomogła, podczas instalacji Win pokazło ze potrzebuje jakichś sterów do SoundBlastera i mam dograć z dyskietki... Krótko mówiąc nic. Tylko format! :( Sam jestem ciekaw czy ktoś znajdzie rozwiązanie teo problemu :)
odistalowałem wszyskie sterowniki i programy karty dźwiękowej oraz na wszelki wypadek codeki, zaistalowałem od nowa, najnowsze, ale sytuacja bez zmian. Wszysko niby jest dobrze ale dźwięków tzw systemowych brak
A więc pytanie dalej otwarte: czy istnieje rozwiązanie problemu bez reinstalacji systemu?.
A więc pytanie dalej otwarte: czy istnieje rozwiązanie problemu bez reinstalacji systemu?.
w Media wszystkie pliki sa, XPstyle zainstalowane
Zobacz w Windows / Media ile masz plików z dzwiękiem powinno być 36 albo zainstaluj sobie program "Style XP" on juź w sam w sobie ma wbudowane dzwięki do windowsa .Juź nie pamiętam skąd ten program ściągłem moge ci go wysłać na jakiegoś servera .
Strona 1 / 1