Brak dostępu do dysków jako nie z konta admina
Witam ! Robię eksperyment i zrobiłem 2 konta na kompie - admin i user . Na userze pracuje a jak coś instaluje to uruchamiam jako admin . Z tym , że aby zrobić partycje przełączyłem się na admina i teraz mam problem bo na utworzonych partycjach jako user mogę jedynie tworzyć foldery , nie mogę odczytywać , zapisywać plików ani ich przesuwać ... Jak mam zrobić by z kąta usera mieć pełny dostęp do dysków ? Pozdro .
Odpowiedzi: 3
..... znalazłem sposób - zmiana wlaściciela pomogła - temat do zamknięcia .
Więc partycje zrobiłem z narzędzia windowsa - Mój Komputer >PPM> Zarządzaj>>magazyn>>Dyski twarde i utworzyłem . A jak próbuje stworzyć plik , przeniesć , skopiować to pisze że :
Odmowa Dostępu , dysk może być chroniony przed zapisem lub być przepełniony lub plik może być używany ....Macie pomysł ?
P.S. Temat tak napisałem bo mi przełączyło układ klawiatury i nawet o tym nie wiedziałem ;p
Po pierwsze to postaraj się pisać w miarę poprawnie.
Twój temat postu jest tak napisany że szkoda gadać. A dla wszystkich piszących w ten sposób mam dobrą radę - FireFox + słownik PL, wtedy będzie wam ładnie na czerwono podkreślał błędy.
[quote]Witam ! Robię eksperyment i zrobiłem 2 konta na kompie - admin i user . Na userze pracuje a jak coś instaluje to uruchamiam jako admin . Z tym , że aby zrobić partycje przełączyłem się na admina i teraz mam problem bo na utworzonych partycjach jako user mogę jedynie tworzyć foldery , nie moge odczytywać , zapisywac plików ani ich przesuwać ... Jak mam zrobić by z kąta usera mieć pełny dostęp do dysków ? Pozdro .[/quote]
Co do Twojego tematu to radzę zainstalować sobie VirtualPC i na nim robić testy - jest to bardzo łatwy program.
Te partycje to utworzyłeś pod Windowsem z konsoli zarządzania czy jakimś innym programem typu Partition Magic?
Dostajesz jakiś komunikat jak próbujesz utworzyć/przenieść plik?
Strona 1 / 1