Bootowanie Xp

Witam, mam taki problem mam dysk maxtora sata 60gb i dysk w kieszenie jakis 1gb i sutacja przedstawia sie tak ze mialem linuxa zrobionego na 60 i oddzielnie kieszen ale chyba zrobilem botowanie z tego dysku z kieszenie i teraz juz nie mam linuxa tylko xp i jak chce uruchomic komputer to nie moge bez tego dysku w kieszenie poradzcie cos bo juz probowalem mbr zmieniac ale cos mi nie wychodzi i nadal ten dysk jest potrzebny, chodzi o to zeby ta kieszen w ogole nie byla potrzebna a nie wiem jak to zrobic, moze zle robie botowanie ale wszystko jest na 60 a ten gigowy jest calutki pusty, pozdrawiam i czekam na podpowiedz

Odpowiedzi: 2

tak na C jest xp a na D i E sa dane tylko i nic wiecej. Jak zmieniam w biose na bootowanie z C to pokazuje brak ntdlr ale to sie pokazuje dopiero jak zmienialem mbr ale i tak nie idzie chociaz jest system. Na tej kieszeni nic nie ma ale bez niej to nawet nie moge uruchomic instalacji systemu bo wtedy on zaczyna widziec ten moj sata chociaz w czesniej go widzial. Moze teraz jak zmienilem mbr to moze juz bede mogl ale nie chce instalawac windy na nowo jak nie mam 100% pewnosci ze cos sie zmienilo.
kupiskarol
Dodano
25.11.2004 22:59:55
a jak w biosie ustawiasz botowanie to nie mozesz ustawic aby dysk w kieszeni niebyl czytany? tzn jako 1– np C 2–CD–rom 3–a: i powinno dzialac! napisz jeszcze jak to wyglada na partycjach jakie masz gdzie sa sytemy na tej 60!

albo:
Nacisnij prawym Moj Komputer wejdz we wlasciwosci >>> zaawansowane >>> W zakladce uruchamianie i odzyskiwanie wybierz ustawienia a pozniej Edytuj i skasuj jedna linijke np multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect czy cos podobnego
Remik20
Dodano
25.11.2004 19:41:01
kupiskarol
Dodano:
25.11.2004 00:45:25
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1