bootowanie xp, sata, problem
hej! kupilam nowego kompa i chce wczytac xp przez dvd–rw ale nie da sie, nie chce bootowac:) pomocy!!!
Odpowiedzi: 12
juz wszystko oki dzieki
To w końcu włącza się ten instalator czy nie??
anett:
dysk 200G w biosie, a 130 w instalatorze xp, i co dalej???
dzieki! drugi problem rozwiązany......:)
anett:
Najzdrowiej ?? Zintegruj Service Packa 2 z instalką Windowsa i po krzyku.
EnableBigLBA do wyszukiwarki forumowej wpisz i poczytaj o innych solucjach.
PS Skasuj ten drugi temat co go stworzyłaś ;)
plyta głowna: asus k8n s754 nForce3 250 ht 800, bios wykrywa na secondary ide master, a czy plyta bootowalna nie wiem...
anett:
kompa skladalam i nie probowalam innego systemu, pojawia mi sie: reboot and select proper boot devic or insert boot media in selected boot device.... no wiesz o co chodzi;)
To moźe z łaski swojej podasz co to płyta główna tam siedzi ?? Bios napęd wykrywa poprawnie ?? Płyta instalacyjna bootowalna jest ?? Nie ma pytania o wciśnięcie klawisza w celu rozpoczęcia instalacji ??
kompa skladalam i nie probowalam innego systemu, pojawia mi sie: reboot and select proper boot devic or insert boot media in selected boot device.... no wiesz o co chodzi;)
A inny instalator innego systemu działa? Z jakiej firmy masz kompa(chyba źe składasz)?
ustawiałam w biosie na bootowanie z optycznego i nic.a instalator sie wogole nie wlacza.
Jak długo robiłaś sobie manicure, źe nie chcesz duźo pisać :mrgreen:. Wróźką niestety nie jestem więc:
1. Rozpisz się
2. Nagraj sobie stery do SATA i zainstaluj je przy instalce windy
1. Rozpisz się
2. Nagraj sobie stery do SATA i zainstaluj je przy instalce windy
A w biosie ustawiłaś bootowanie z napędu optycznego ??
Strona 1 / 1