Bootloader dla logowania zdalnego

Witam Jestem nowo zalogowanym user`em tego forum, więc chciałbym przywitać wszystkich bardzo serdecznie. Mój problem wygląda następująco: Posiadam 2 systemy (XP i Vista), większość czasu "pracuję", łącząc się do domu zdalnie (z pracy oczywiście :mryellow: ) problem polega na tym, że nie wiem jak do bootloader`a XP dodać Vistę, tak aby system był automatycznie wybierany podczas uruchamiania. W Viście jest to sprawa prosta (PPM na Mój komputer-->Właściwości-->Zaawansowane ustawienia systemu-->(zakładka)Zaawansowane-->(uruchamianie i odzyskiwanie)Ustawienia-->(domyślny system operacyjny)Wcześniejsza wersja windows.). W WinXP niestety nie widzi Visty. Chodzi o to, aby będąc zalogowanym zdalnie do WinXP można było przełączyć domyślny system, który ma się włączyć podczas ponownego uruchamiania komputera. Z góry dziękuję za podpowiedzi i pomoc!!!

Odpowiedzi: 3

np. EasyBCD : http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=2597&EasyBCD+1.7.1.6
Ucho
Dodano
09.04.2009 16:47:27
Może jakieś propozycje co do soft`u? Troszkę szukałem, ale nic kontretnego nie znalazłem.
Tupti
Dodano
09.04.2009 11:09:24
[quote]Chodzi o to, aby będąc zalogowanym zdalnie do WinXP można było przełączyć domyślny system, który ma się włączyć podczas ponownego uruchamiania komputera.[/quote] W normalny sposób nie dokonasz tego. Można spróbować posłużyć się dodatkowym oprogramowaniem umożliwiającym przeprowadzenie tego typu operacji.
rokko
Dodano
09.04.2009 01:56:14
Tupti
Dodano:
09.04.2009 00:58:34
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1