Boot ini
Mam problem.Podczas uruchamiania systemu wyświetla się komunikat:"Nieprawidłowy plik Boot ini"
Rozruch z C\Windows.
Czytałem wszystko na ten temat ale nic mi to nie mówi.
Moźna liczyć na jakąś porade? Czy kroi się instalowanie systemu?
Rozruch z C\Windows.
Moźna liczyć na jakąś porade? Czy kroi się instalowanie systemu?
Odpowiedzi: 4
Dzięki za pomoc Bobi.Wkleiłem,zapisałem na "C" i wszystko OK.
Plik powinien byc bezposrednio na dysku C:
Jesli go nie bedzie po zaznaczeniu pokazywania plików ukrytch i systemowych to go utworz w notatniku, wklej przytoczony przez Ciebie tekst i zapisz jako boot.ini
Jeszcze pozostaje pytanie czy system znajduje sie na pierwszej partycji pierwszego z kolei dysku.
Czy systemowa partycja oznaczona jest przez C:
Jesli go nie bedzie po zaznaczeniu pokazywania plików ukrytch i systemowych to go utworz w notatniku, wklej przytoczony przez Ciebie tekst i zapisz jako boot.ini
Jeszcze pozostaje pytanie czy system znajduje sie na pierwszej partycji pierwszego z kolei dysku.
Czy systemowa partycja oznaczona jest przez C:
Taak..mam tylko jeden system XP Pro na partycji C.
Pliku Boot.ini nie znalazłem po prostu go wcieło.
Stało się to po instalacji wtyczki do Mozilli, juź nie pamiętam dokładnie jakiej–chyba do kamerek internetowych. Mój Komputer/Właściwości/Zaawansowane/Uruchamianie i Odzyskiwanie/Ustawienia/Edytuj...mam pustą stronę notatnika.
Wyszperałem,źe przykładowy plik Boot.ini ma wyglądać tak dla jednego systemu operacyjnego:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
Czy to wystarczy tam wkleić?
Czy przeprowadzić naprawę z płyty z konsoli?
Pliku Boot.ini nie znalazłem po prostu go wcieło.
Stało się to po instalacji wtyczki do Mozilli, juź nie pamiętam dokładnie jakiej–chyba do kamerek internetowych. Mój Komputer/Właściwości/Zaawansowane/Uruchamianie i Odzyskiwanie/Ustawienia/Edytuj...mam pustą stronę notatnika.
Wyszperałem,źe przykładowy plik Boot.ini ma wyglądać tak dla jednego systemu operacyjnego:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
Czy to wystarczy tam wkleić?
Czy przeprowadzić naprawę z płyty z konsoli?
Wiech:
Informacje podane przez szukajkę po wpisaniu komunikatu teź czytałeś ??
Strona 1 / 1