boot cd..
Witam serdecznie mam prosbe do was mozecie mi powiedziec gdzie moge uruchomic w ( BIOSIE ) Boot CD chcialem sformatowac z plyty XP wszystkie dyski a mi sie wydaje ze zresetowalem (juz kiedys ) ustawienia w biosach poniewaz nie ma autorunu :(
Odpowiedzi: 6
szukaj na zakładce Advanced Bios Features
First/Second/Third Boot Device (Boot Sequence) – Ta opcja pozwala nam na ustalenie kolejności odczytywania nośników, z których nasz Bios ma uruchomić system operacyjny. Obecnie mamy do wyboru m.in: oczywiście dyski twarde, dyskietki, ZIP–y, CD–ROM.
Trudno mi powiedzić konkretnie jak ,ale poszukaj w tej zakładce
First/Second/Third Boot Device (Boot Sequence) – Ta opcja pozwala nam na ustalenie kolejności odczytywania nośników, z których nasz Bios ma uruchomić system operacyjny. Obecnie mamy do wyboru m.in: oczywiście dyski twarde, dyskietki, ZIP–y, CD–ROM.
Trudno mi powiedzić konkretnie jak ,ale poszukaj w tej zakładce
malvain:
3.ATAPI CD–ROM – HL–DT–STDVD–ROM GDR8162B, HL–DT–ST GCE–8525B
a to?? czy to teź masz w zakładce "boot..." ?? no bo tu jest przecieź mowa o CD...
jesli chodzi o boot 4 bios nie ma tam juz nic są tylko te 4 w zakladce "boot" plyte glowna mam z asusa hmm no niewiem co mam robic :roll:
malvain:
4.Other Boot Device – INT18 DEVICE (Network), SC81/Onboard ATA boot Device
niewiem co ustawić :(
A masz jakies inne "boot device"??
Zawsze mozesz spróbować w pisac to w tym co juz podałeś
a jaka masz płyte główna?? moźe pisze cos o tym na stronie producenta??
pomoze ktos ? :(
Lecz ja mam taki problem źe nie mam czegoś takiego : First Boot Device jak w większości wersji biosów tylko mam takie coś :
1.Removable Device – Legacy Floppy, LS120, ZIP, ATAPI MO
2.IDE HARD DRIVE – ST380011A
1.Removable Device – Legacy Floppy, LS120, ZIP, ATAPI MO
2.IDE HARD DRIVE – ST380011A
Strona 1 / 1