Bluescreen podczas instalacji Windowsa
Cześć,
Pewnego dnia brat poinformował mnie, że komputer nie chce się włączać. Po załadowaniu biosu i testach, tuż przed pojawieniem się ekranu windows pojawił się bluescreen (0x000007B). Nie zastanawiając się długo wziąłem się za format i świeżą instalację windowsa.
Pierwszy problem pojawił się przy kopiowaniu plików z płyty instalacyjnej (już po formacie).
Instalator informował, że nie mógł skopiować sterowników SATA z dyskietki.
Zignorowałem to, pliki się skopiowały, a komputer zrestartował.
Znów powitał mnie jednak identyczny bluesreen.
Próbowałem wielu różnych sterowników SATA oraz różnych dyskietek. Niestety error za każdym razem się powtarzał.
Pewnego dnia brat poinformował mnie, że komputer nie chce się włączać. Po załadowaniu biosu i testach, tuż przed pojawieniem się ekranu windows pojawił się bluescreen (0x000007B). Nie zastanawiając się długo wziąłem się za format i świeżą instalację windowsa.
Pierwszy problem pojawił się przy kopiowaniu plików z płyty instalacyjnej (już po formacie).
Instalator informował, że nie mógł skopiować sterowników SATA z dyskietki.
Zignorowałem to, pliki się skopiowały, a komputer zrestartował.
Znów powitał mnie jednak identyczny bluesreen.
Próbowałem wielu różnych sterowników SATA oraz różnych dyskietek. Niestety error za każdym razem się powtarzał.
Odpowiedzi: 1
Strona 1 / 1
Zacząłbym od sprawdzenia flopy . Ostatnio wiele odmówiło wspólpracy pewnie przez to , że są sporadycznie używane . Następnie przeinsalwałbym taśmy ide .
Stacja dyskietek była używana dość często, nie było z nią nigdy problemów. Nie jest znów taka stara, około półtora roku ma. Z resztą sterowniki w jakiś sposób się ładują bo w inny sposób instalator w ogóle nie widziałby dysku SATA.<BR><BR>Strony Microsoftu już odwiedzałem. Niestety nie był w stanie mi pomóc.<BR><BR>BTW, to forum jest niekompatybilne z operą.<BR>