Blueconnect a Service Pack 3

Witam, Mam netbooka Samsung NC10 z zainstalowanym XP Home SP3 (był już wgrany w chwili zakupu komputera). Ostatnio postanowiłem sobie wykupić oferowaną przez ERA usługę Blueconnect. Szybko jednak okazało się, że jest jakiś konflikt pomiędzy zainstalowanym programem do łączenia się przez Blueconnect a XP SP3. Z częstotliwością 2-3 razy na godzinę surfowania wyskakuje krytyczny błąd powodujący restart komputera. Raport błędów jest następujący: BCCode : 1000008e BCP1 : C0000005 BCP2 : 00000000 BCP3 : A990467C BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 3_0 Product : 768_1 Oczywiście pisze coś o krytycznym błędzie i konieczności wyłączenia windy w celu zapobieżenia uszkodzeniu komputera itp. Skontaktowałem się z pomocą telefoniczną ERA gdzie poinformowano mnie, że problem jest znany i nazywa się Service Pack 3. Jedyna rada jaką dają to odinstalowanie SP3. Problem w tym, że ja miałem wgranego Windowsa już z SP3 i na płycie instalacyjnej dołączonej do kompa też jest XP już w wersji SP3. Samodzielne odinstalowywanie SP3 zgodnie z instrukcjami ze strony Microsoftu nic nie dały. W zainstalowanych programach nie ma czegoś takiego jak Service Pack 3 więc nie ma czego odinstalowywać. Oczywiście jak się sprawdza właściwości systemu to jest jak byk napisane, że to XP Home SP3. Czy ktoś może wie jak rozwiązać problem konfliktu windy z BC czy też jak odinstalować SP3 w takiej sytuacji ? Z góry dziękuję za pomoc, Carlitos

Odpowiedzi: 5

Ściągnąłem i ponownie zainstalowałem SP3, zablokowałem aktualizacje. Śmigam po necie przez blueconnect od jakiś 5 godzin i nie miałem jeszcze ani jednego zwisu. Wydaje się, że ta metoda się sprawdza. Polecam i dzięki.
Carlitos
Dodano
06.03.2009 17:48:52
Spróbuj może ściągnąć i zainstalować SP3 bez usuwania czegokolwiek. Po prostu ściągnij i odpal instalkę. Ja robiłem podobnie jak miałem problem z SP2 i kartą dźwiękową. Na zainstalowany już SP2 instalowałem kolejny. W moim przypadku to pomagało...
Razorek
Dodano
28.02.2009 14:58:34
A czy w ogóle istnieje coś takiego jak SP4 ? Widziałem okładkę PC World z pakietem aktualizacji Windy, ale określenie SP 4 to tylko chwyt reklamowy. Przecież te wszystkie uaktualnienia ściągam na bieżąco. Nie wiem też, jaki sens miałoby ponowne zainstalowanie Windy z SP3. Blueconnecta zainstalowałem na praktycznie nowego, nieużywanego netbooka, więc to nie powinno mieć żadnego znaczenia.
Carlitos
Dodano
28.02.2009 14:08:52
Sp4 powiadasz...?
Razorek
Dodano
27.02.2009 18:18:45
Witam, Mam od 2 dni ten sam problem. Kupiłem Samsunga nc10 z wgranym XP i dokupiłem do niego Blueconnect-a. Tak samo resetuje mi komputer w czasie połączenia z internetem. Mnie natomiast powiedziano w telefonicznej pomocy technicznej Ery, żebym odinstalował i ponownie zaistalował sp3 lub sp4 i powinno pomóc. W związku z tym mam pytanie, czy udało Ci się coś wyjasnić w tej kwestii? Dziękuję za odpowiedź, Pozdrawiam, jano1
jano1
Dodano
26.02.2009 19:40:53
  • XanTyp 27.02.2009 00:04:15

[quote=jano1](...) żebym odinstalował i ponownie zaistalował sp3 lub sp4 i powinno pomóc.[/quote]A Tobie pomogło? Bo w sumie to jest dość istotna kwestia.

Carlitos
Dodano:
13.02.2009 20:47:26
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1