Blokowanie tapety
Witam. Mam problema. Nie wiem jak w rejestrze zablokować zmianę tapety. Znalazlem juz w rejestrze klucz gdzie ukryłem zakladkę Tło we wlaściwościach ekranu, lecz gdy uruchomię obraz i wybiorę ustaw jako tło pulpitu to tapetka się zmienia :( Wszystkie programiki do tuningu itp. odpadają. Był juz taki temat na tym forum lecz nic z niego się nie dowiedziałem.
Pomocy!!!
Pomocy!!!
Odpowiedzi: 11
nie no spoko juz czarnego tla niemam teraz mam biale :P ale bez wniku dzieki i narazie
rumun150:
Witam. Mam problema. Nie wiem jak w rejestrze zablokować zmianę tapety. Znalazlem juz w rejestrze klucz gdzie ukryłem zakladkę Tło we wlaściwościach ekranu, lecz gdy uruchomię obraz i wybiorę ustaw jako tło pulpitu to tapetka się zmienia :( Wszystkie programiki do tuningu itp. odpadają. Był juz taki temat na tym forum lecz nic z niego się nie dowiedziałem.
Pomocy!!!
Dodaj wpisy do rejestru:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
Policies\System
DWORD "NoDispBackgroundPage" wartosc 1 – tapeta
DWORD "NoDispSettingsPage" wartosc 1 – kolory
oraz zabezpiecz dodatkowo zapisu obrazu jako tapety i elementu
pulpitu z pozycji menu kontekstowego w IE.
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
Policies\ActiveDesktop
DWORD "NoChangingWallpaper" – wartosc 1 – wyłączy w menu opcję "Ustaw
jako tapetę"
DWORD "NoAddingComponents" –wartosc 1 – zablokuje moźliwość dodania
komponentu
Zajrzałeś moźe przez przypadek do przyklejonego tematu zatytułowanego FAQ...?
witam mam podobny problem od pewnego czasu niemoge zmienic tła pulpitu jest ciagle czarne :/ a w ustawieniach niemoge nic zrobic bylbym wdzieczny jesli be ktos tak na prosty rozm powiedzial gdzie tego pliku szukac zeby zmienic
dzięki :D mi tez pomogło ojjj bardzo dziękuje :D czuje satysfakcje ze niemusiałam nikogo prosic o pomoc ;) pozdrawiam
Wiec dodaj klucz i wartosc recznie albo wklej tekst z kodu nizej do notatnika i zapisz z rozszerzeniem reg
Podobnie z rozwiazaniem proponowanym przez EL NINO
Update: coyote – przeciez to XP Home
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ActiveDesktop]
"NoChangingWallPaper"=dword:00000001
Podobnie z rozwiazaniem proponowanym przez EL NINO
Update: coyote – przeciez to XP Home
Znasz narzedzie gpedit.msc ? Jesli sie da zablokowac to tam jest to napewno,wystarczy poszukac.
Tak wszystko się zgadza tylko źe to jest XP HE i w
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies
Jest tylko Explorer.
Nie ma ani Systemu ani ActivDesktop :(
Moźe da się jakoś wyłączyć dostęp do właściwości ekranu?
Mam pod sobą salę komputerową w szkole i dziecka zmieniają sobie tapety na niedozwolone – zaczyna mnie to męczyć!!!
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies
Jest tylko Explorer.
Nie ma ani Systemu ani ActivDesktop :(
Moźe da się jakoś wyłączyć dostęp do właściwości ekranu?
Mam pod sobą salę komputerową w szkole i dziecka zmieniają sobie tapety na niedozwolone – zaczyna mnie to męczyć!!!
Owszem zmienia sie, ale system nie powinien zachowac zmian i po ponownym starcie wyswietla stara tapete.
Mozna rowniez tak:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
wpis: Wallpaper
wartosc: C:\WINDOWS\Web\jakieś.bmp (czyli sciezka do tapety)
wpis: WallpaperStyle
wartosc: 2
Nastepnie klik prawym myszy na \System i usuwamy wszystkie uprawnienia.
Mozna rowniez tak:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
wpis: Wallpaper
wartosc: C:\WINDOWS\Web\jakieś.bmp (czyli sciezka do tapety)
wpis: WallpaperStyle
wartosc: 2
Nastepnie klik prawym myszy na \System i usuwamy wszystkie uprawnienia.
W HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ActiveDesktop Dword >> NoChangingWallPaper, wartosc 1
PS: Zdajesz sobie sprawe ze np innym nie systemowym programem graficznym tapete zmienia sie bez problemu ??
PS: Zdajesz sobie sprawe ze np innym nie systemowym programem graficznym tapete zmienia sie bez problemu ??
PS. Mowa jest o XP HE więc mmc odpada bo takiej przystawki nie ma :(
Pozdrowionka
Pozdrowionka
Strona 1 / 1