blokowanie chatów

witam,
czy jest mozliwe w windows xp zablokowanie czatow np z wp czy innego portalu?

Mam w systemie 3 konta: 2x admin i gosc chcial bym jesli to mozliwe zablokowac konto gosc by nie mozna bylo kozystac z tego typu wynalazkow

Odpowiedzi: 6

Bobi:
Nie wiem czy nie trzeba tam jeszcze dodac Grupy Goście.

Nie, nie trzeba. Zabezpieczenia NTFS sa takie, ze jesli user jest czlonkiem kilku grup w tym jedna ma zabronione prawo przykladowo zapisu, to obojetnie jakie ma pozostale prawa wynikajace z przynaleznosci do innych grup, to i tak nie bedzie miala tego prawa. Odmowa ma pierszenstwo przed przywilejem.
Ad@$
Dodano
02.09.2005 18:14:22
Neo's tricks:
a jak się wyłącza to proste udostępnianie?

Mój komputer Narzędzia Opcje folderów, odznacz "Uźyj prostego udostępniania plików"
Bobi
Dodano
02.09.2005 17:50:53
a jak się wyłącza to proste udostępnianie?
Neo's tricks
Dodano
02.09.2005 16:44:29
Wyłączasz proste udostępnianie, wchodzisz do własciwosci katalogu z Javą, zakładka zabezpieczenia,
klikasz Dodaj, wpisujesz Gosć i w uprawieniach odbierasz wszelkie prawa.
Nie wiem czy nie trzeba tam jeszcze dodac Grupy Goście.

P.S. O blokowanu chatów zdaje się, ze troszke bylo juź na forum.
Bobi
Dodano
02.09.2005 09:25:48
tak mam partycje NTFs, wiec mam w katalogu windows znalesc katalog java i ustawic prawa dla niego dostepowe a mozesz podpowiedziec ktore mam zaznaczyc?
MiNos
Dodano
02.09.2005 08:38:34
Probowales juz przez Klasyfikator tresci w Opcjach internetowych ? Wystarczy wlaczyc, dodac adresy czatow, ustawic haslo i po ptokach.
Jesli nie Klasyfikator, musialbys miec system na NTFSie w ktorym zablokowalbys dostep Gosciowi do folderu z zainstalowana java. Bez javy czat nie pojdzie.
EL NINO
Dodano
02.09.2005 01:05:09
MiNos
Dodano:
02.09.2005 00:09:06
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1