Blokada wentylatorów

Witam! W jaki sposób można odblokować porty na wentylator na płycie głównej tak żeby SpeedFan je widział, bo dostępny jest tylko na CPU a ja na płycie mam jeszcze na NB i 2 pozostałe?

Odpowiedzi: 2

1. Bo zrobiłem cuś takiego wyjąłem 3pin z wentylatora z CPU i podpiałem go pod 3pin molex...czy może tak być na stałe bo mam też wejście na płlyci i pisze CPUFAN1 2. Na miejsce tego 3pin CPUFAN1 wsadziłem sobie dodatkowy wentylatorek i sobie nim steruje... 3. Zauważyłem że nie mogę kontorlować obrotów NB... 1. Czy może być takie rozwiązanie na stałe?? 2. Czy można mieć inny wentylator w tym miejscu? 3. Dlaczego nie działa? 4. Czy taka temperatura procesora jest realna (i innych rzeczy)?? [img]http://tinypic.pl/out.php/i18697_went.jpg[/img] Proszę o opdowiedź na te 4 pytania :mryellow:
zachariaszs
Dodano
04.08.2007 03:04:20
Jeśli speedfan tego nie widzi, a do tego jest dobrze skonfigurowany, to nic nie poradzisz. Konfiguracja sprowadza się do wyboru producenta i modelu płyty głównej. Te cyt."2 pozostałe" mnie ciekawią, jak je masz podłączone i ile żył w kablu mają.
spiderko
Dodano
04.08.2007 02:22:28
zachariaszs
Dodano:
04.08.2007 01:23:40
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1