Blokada stron www po ściągnięciu SP2

Hej! Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić co jest przyczyną zablokowania dostępu do wielu stron www po ściągnięciu SP2? Pozdro

Odpowiedzi: 5

Qurczę – mam juź połączenie ale ........ Zresztą powinienem zacząć od konfiguracji. Mam XP HE + IE i ściągnięte wszelkie uaktualnienia. Nie korzystam z proxy, łączę się przez DSL i nie korzystam z źadnych programów zabezpieczających.
Podstawowy problem rozwiązałem czyli mam juź dostęp do stron www (przyczyna – po instalacji SP2 i restarcie komputera, IE – nie wiem dlaczego – przeszedł do opcji WORK OFFLINE). Niemniej mam wraźenie, źe uruchamianie stron trwa nieco za długo i – prawdopodobnie muszę jakoś skonfigurować IE. Czy mogę liczyć na Waszą pomoc? Chodzi o opcje Internet Options/Security/Custom Level i Internet Options/Advanced.
Odnośnie zapory – istotnie, po restarcie komputera jest ona aktywna i takźe przysparza na początku nieco problemu.
Pozdro.
BoKo
Dodano
15.03.2006 01:48:27
A nie jest przypadkiem wręcz odwrotnie? To znaczy, źe domyślnie zapora jest aktywna i w razie potrzeby moźna ją wyłączyć?
BoKo, czy to "zablokowanie dostepu" sie objawia, jakis konkretny komunikat przeglądarki?
Nie korzystasz z proxy? Nie masz jakis innych programów zabezpieczających? W jaki sposób łączysz sie z netem?
Bobi
Dodano
14.03.2006 20:53:33
Tak ale zeby ta zapora była aktywna nalezy ją uruchomić, a nie kaźdy widzi to na pierwszy rzut oka.
Zenek Rolnik
Dodano
14.03.2006 20:44:57
Zenek Rolnik:
SP2 posiada w sobie Zaporę Internetową
Blad. To XP posiada zapore, a SP2 jedynie dodal do systemu okienka "klikalne" do ustawiania zapory.
Zreszta gdyby przegladarka byla zablokowana, IMO nie byloby problemu z "wieloma stronami www", a ze wszystkimi.
Co to za przegladarka ? IE ? A jej opcje blokowania stron ? ActiveX ?
EL NINO
Dodano
14.03.2006 12:37:28
SP2 posiada w sobie Zaporę Internetową, musisz dodać do wyjątków przeglądarke z której korzystasz bo Zapora moze uniemozliwić lub zakłucać pracę przeglądarek.

Panele sterowania–Centrum Zapezpieczeń–Zapora systemu Windows
Zenek Rolnik
Dodano
14.03.2006 07:59:33
BoKo
Dodano:
14.03.2006 05:31:20
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1