BLOG

Do końca roku będziemy zmieniać oprogramowanie na którym stoi forum (nie będzie juź phpBB :–)).
Wraz z tą zmianą mamy moźliwość za jednym razem uruchomienia blogów oraz galerii dla was.
Czy myślicie, źe ma sesn taki coś uruchamiać, będzieic zainteresowani??

Odpowiedzi: 20

takie blogi czy galerie sprawdzają się dobre na forach z silnym community, najlepiej takim, które praktycznie nie ma nowych członków – najwyźej 2,3 aktywnie działających na forum więcej na powiedzmy pół roku. forum takie jak centrumxp, stworzone głównie do rozwiązywania problemów, nie wykształciło raczej takowego, przez co takie usprawienia są raczej niepotrzebne.
czterech_
Dodano
20.11.2005 14:40:46
Blogi, galerie... Kompletny bezsens :(
dragon000
Dodano
19.11.2005 16:59:52
To moźe taki "śmietnik" zrobić, co regularnie byłby czyszczony.
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=71441
IMO dobry pomysł, aczkolwiek martwię sie o kondycję moderująco–czyszczących ten temat, bo któź by chciał śmietnik opróźniać? :P
Ad@$
Dodano
19.11.2005 16:51:26
Dobra mysl Rebe z typ osobnym podforum: "co za ile?". Zamiast takich IMO niepotrzebnych dodatków, mozna by pomysleć o poprawie/rozbudowie juz istniejących.
damiancore
Dodano
18.11.2005 18:00:59
Kuba nieprędki do instalowania hacków, a bez hacka pod phpBB się nie obejdzie. Trzeba będzie IMO cierpliwie czekać na nowe forum.
Bobi
Dodano
18.11.2005 16:11:06
Czep się własnych "skrótów myślowych(?)" :wink:

Com na myśli miał toś wyłoźył piknie, a dokumentnie.
Moja wina ,źem na brak prezyzji zachorzał.
W kaźdym razie jak zwał, tak zawł – osobny zsyp :P
Rebe
Dodano
18.11.2005 16:07:01
Jako subforum okey, jako osobny dział... nie bardzo.
Bobi
Dodano
18.11.2005 16:02:58
Skoro juź o planowanych nowinkach mowa to ..floodnę sobie.
Kuba – rozwaź, proszę, czy nie znalazłoby uzasadnienia wydzielenie odrębnej części forum poświęconej wyłacznie pytaniom w stylu " jaka karta za ...zł?".
W ten sposób i porządek byłby w sprzecie większy – zostałyby tam tematy merytoryczne, a w tym nowym tworze niech się ci chętni do wydawania pieniędzy kiszą i argumentami za i przeciw przerzucają.
Przynajmniej będzie wiadomo czego się spodziewać przy wejściu do takiego działu.

Tyle. :mrgreen:

PS.
Sugestię umieszczam publicznie, bo moze ktoś zechce i na ten element uwagę zwrocić i się dopisać.
Rebe
Dodano
18.11.2005 13:02:47
Moźe to nie jest w dobrym tonie,ale jednak obu Wam zwrocę uwagę bo zblizacie isę do tej granicy określanej jako o jeden chlap za daleko.

Tyle uwag porządkowych.

Kuba nie ma co się pieklić – załoźyłeś temat , wstawiłęś ankietę i tyle Twego.
Mnie co prawda nie przkeonasz, bo na samo śłowo blog – niezaleźnie od tego czy Jandy czy Balbera – reaguję wysypką, ale nie ja jestem tu najistotniejszy.
spobuj do sprawy tak podejść – zupęłnie jakbyś opisywał problem na forum.
Chcę całość oźywić i w związku z tym pomylsiwuję nad takimi rozwiązaniami ......... – co tam sobie wymyslisz wstawiasz.
Mają one stanwoić uzupęłnienie istniejących elementów, a spinać je będą – to przykład z Twojej wypowiedzi zaczerpnięty – nick i hasło usera.
Natomiast nie beda one w źaden sposób zastępować czy usupełniać częsci głownej portalu/vortalu i forum.
Ot taka ciekawostka, która moze da się polubić, a z ktora w wypadku niepowodzenia mozna rozstać isę bez źalu.

Tak ot bym wuidział. Tyś natomiast nie podął kompletnie źadnych informacji o tym jak to w praktyce ma wygladać i dziwisz się, źe na tkai opór trafiłeś.
Fakt, źe wypowiedziął się tu raptem ułamek % uźytkowników teź świadczy o tym, źe na superaktywność i przyciągnięcie w tkai sposób nowych lub uaktywnienie starych wcale nie musisz liczyć na 100%.

to wyźej to było rozwiniecie – teraz pora na zakończenie:

Moźe i blogow się nie moderuje, ale czy ma to oznaczać, źe jak jakiś smutas zacznie zdania składające się z domian kopulacji pisać i uzupęłniać je rzeczownikami od narządow płciowych pochodzącymi to nie będzie reakcji?
Czy jeźlei w galerii ktoś umieści obrazek sprzeczny z prawem – o gustach sie wszak nie dyskutuje – i nie mam wcale na mysli kawałka golizny to reakcji nie będzie ?
Zwaź na to, źe nawet w wypadku rozłacznego traktowania tych elementów w stosunku do cpx i jego forum to odium za takie ocś spadnie nie na Autora, a na administratora cąłości.

Nasmęciłem, ale uznałem źe jednak naleźy te parę neidomówień wyjaśnić, bo szkoda by z tak błahego powodu jak ten topic i óznice zdań w nim wyraźone miały krew psuć.

PS.
gusioo – nie przeginaj z przykładami.
Rebe
Dodano
17.11.2005 18:58:26
Kuba:
Z tego co wiem blogów się nie moderuje.

Aa czyli se o krakach bede pisał. Kul.
Z mojej strony EOT.
Anonymous
Dodano
17.11.2005 18:38:53
Jaki cel ma wprowadzenie blogu i galerii ?
Juź pisałem: bonus dal zarejestrwoanych uźytkowników
Kto będzie tam pisał ?
Nie wiem. Moźe nikt. Uruchomineie tego nic nas nie kosztuje, więc nawet jakby nikt nie uźywał, źadan strata.
Kto to będzie moderował(?), czyźby dodatkowe zajęcie dla obecnych modów ?
Z tego co wiem blogów się nie moderuje.
I do czego dązysz ?
Moim zadaniem jest rozwijanie tego serwisu.
Kuba
Dodano
17.11.2005 18:34:48
Kuba:

No niestety ktoś musi ciągnąć do przodu. Portal nie powstał sam z siebie, nie będzie teź rozwijał się samoistnie. Posiadanie renomy, marki i zadowalanie się tym jest chyba najgłupszym błędem jaki mógłbym popełnić. Niestety ani renoma ani marka nie są przymiotami które są stałę. Wręcz odwrotnie!

Podsumowując twoje wypowiedzi: jesteś za usunięciem reklam, przeciw rozwojowi seriwsu i wzrostu oglądalnośći. Z tego co mówisz, moźna dojść do wniosku, źe mamy jakąś konkurencję która dąźy do utopienia CXP a ty jesteś jej przedstwicielem.

Wiesz co – rób sobie co chcesz. Ja juź wszystko napisałem, nie mam zamiaru dalej tego ciągnąc.

Tylko odpowiedz, prosze, na jedno pytanie:
Jaki cel ma wprowadzenie blogu i galerii ?
Kto będzie tam pisał ?
Kto to będzie moderował(?), czyźby dodatkowe zajęcie dla obecnych modów ?
I do czego dązysz ?

Kurna zrobiły sie 4 pytania.
Anonymous
Dodano
17.11.2005 18:25:12
gusioo:

Kuba czy Ty naprawdę jesteś taki ślepy ? Kurna przecieź większośc nie chce byś im robił dobrze, a Ty jak ten koń z klapkami na oczach ciągniesz do przodu.
Po co Ci to ? Nie wystarczy to co masz ? Forum ma renomę i wyrobioną markę, a Ty chcesz sprowadzić je do jakiegoś marnego portalu na wzór piacha, gdzi pisze Tire (w dwóch osobach) i fiutek lata za nim.

No niestety ktoś musi ciągnąć do przodu. Portal nie powstał sam z siebie, nie będzie teź rozwijał się samoistnie. Posiadanie renomy, marki i zadowalanie się tym jest chyba najgłupszym błędem jaki mógłbym popełnić. Niestety ani renoma ani marka nie są przymiotami które są stałę. Wręcz odwrotnie!

Podsumowując twoje wypowiedzi: jesteś za usunięciem reklam, przeciw rozwojowi seriwsu i wzrostu oglądalnośći. Z tego co mówisz, moźna dojść do wniosku, źe mamy jakąś konkurencję która dąźy do utopienia CXP a ty jesteś jej przedstwicielem.
Kuba
Dodano
17.11.2005 18:18:30
Kuba:
Myślałem raczej o tym, aby przygotować dla społeczności CXP jakieś bonusy (taki program lojalnościowy ;–)) z których będą mogli skorzystać, jak będą czuli taką potrzebę. W planach mamy teź inne rzeczy, któere teź będą udostepniane tylko wam (ale to są plany na razie...)

Jedynym efektem tych bonusów bedzie masowa emigracja.

Kuba czy Ty naprawdę jesteś taki ślepy ? Kurna przecieź większośc nie chce byś im robił dobrze, a Ty jak ten koń z klapkami na oczach ciągniesz do przodu.

Po co Ci to ? Nie wystarczy to co masz ? Forum ma renomę i wyrobioną markę, a Ty chcesz sprowadzić je do jakiegoś marnego portalu na wzór piacha, gdzi pisze Tire (w dwóch osobach) i fiutek lata za nim.

Jak dla mnie to rób se co chcesz.

Pozdrawiam.
Anonymous
Dodano
17.11.2005 15:47:23
Szczerze mówiąć nie widze powiązania między udostępnieniem uźytkownikom blogów a ilością śmieci na forum. Przecieź jedno z drugim nie będzie powiązane (po za tym, źe do tego i do tego bedzie jeden login i jedno haslo). Myślałem raczej o tym, aby przygotować dla społeczności CXP jakieś bonusy (taki program lojalnościowy ;–)) z których będą mogli skorzystać, jak będą czuli taką potrzebę. W planach mamy teź inne rzeczy, któere teź będą udostepniane tylko wam (ale to są plany na razie...)
Kuba
Dodano
17.11.2005 13:25:15
Kuba – olej tych malkontentów. Ich nigdy nie zadowolisz.
Zakładaj i galerię i blog ,a moze i wiecej bo przecieź nawaźniejsze jest by był ruch, a to przez co generowany to wtórna sprawa.

Jeszcze jakby tak te ograniczenia z avatarów, podpisów itp pozdejmować to teź by pewnie coś dąło, bo przecieź najwaźniejsza na forach jest mozliwość wstawiania obrazków .
I oczywiście ilość emotikonów do wyboru trzeba zwiększyć, bo teraz nie oddają one wszyskich stanów umysłów, które uźytkownicy chcieliby przekazać.
Lisowczyk
Dodano
17.11.2005 11:37:53
I do tego i do tego –– Nie.

IMO jest to serwis czysto komputerowy. I tak powinno zostać.
damiancore
Dodano
16.11.2005 17:54:28
Jestem na zdecydowane nie w przypadku blogow chyba ze ma byc to totalny smietnik bo niby kto nad tym zapanuje ?

Co do galerii podobnie – nie, bo sadze ze szybciutko by sie to zamienilo w galerie "okreslonego" typu ;)
mrsit
Dodano
16.11.2005 17:37:03
Komplement był wstawiony w formie potocznej. Chyba wiem co to znaczy :P, nie musisz przypominać. Ale nie wiem w czym jest problem bo mój post wskazuje na to źe myślę to samo co ty o tym pomyśle
Peter_l
Dodano
16.11.2005 16:08:13
Peter_l:
gusioo:
Peter_l:
A i ja bym moze odszedł, jakbym sie wkurzył na tych dzieki ktorym jedna strona forum ladowala by sie minute

Było by to z korzyscią dla obu stron.
:lol:

:P:P:P:P Dzieki za komplement ..... :P :twisted:

Komplement
P.S: Usmieszków trza było więcej wstawić.

P.S.2: M.in to miałem na myśli pisząc powyźsze posty o robienu sie bajzlu i 'zbieraniu sie' uźytkowników. Forum traktowane jest jak czat, gdzie moźna wpakować 100 usmieszków. A dorabianie blogów i czatów nie pomoźe zbyt wiele. A pogorszyć moźe.
Anonymous
Dodano
16.11.2005 15:58:29
Kuba
Dodano:
14.11.2005 19:19:55
Komentarzy:
20
Strona 1 / 4