Błędy utrudniające rozrywkę na XP

Witam serdecznie wszystkich na forum. Liczę na pomoc specjalistów. Pierwsza sprawa, to czasami pojawiają mi się kompunikaty w stylu instrukcja spod "0x2111bf3" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x02b96ca8". Pamięć nie moźe być read. Kliknij OK, źeby...dalej juź niewaźne. Ostatnio wywaliło mi taki błąd, jak próbowałem sobie zagrać w Vampire The Redemption.

2 problem:
Przy okazji tej gry, a takźe innych aplikacji(głównie graficznych) przy niektórych rozdzielczościach, głównie innych niź rozdzielczość pulpitu (monitor LCD, połączenie DVI, 1280x1024) pojawia się dzwine miganie ekranu co pewien czas. Tak samo co jakiś czas pulpit mignie, jakby się odświeźał. W WinDVD przy włączonej akceleracji dla oglądania filmów teź pulpit miga jak szalony. Zato pierwszy plan (film) pozostaje nienaruszony. Jak się wyłączy sprzętową akcelerację, to problem znika. Proszę o pomoc a takźe wyjaśnienie czym to moźe być spowodowane. Mam zainstalowane najnowsze wersje wszelkich sterowników itd... Proszę o darowanie sobie rad "dla blondynek" Niech prawdziwi eksperci zabiorą głos.

Nie mam pojęcia skąd te cholerstwa się biorą i dlatego proszę o pomoc specjalistów. Bardzo dbam o swój komputer i system operacyjny i nie lubię takich komunikatów.

Odpowiedzi: 6

Expert:
Z drugiej strony jesli zainstalujesz xp bez SP2 to cię wirusy zjedzą :lol: ..
Rzeczywiscie dziwna sprawa. Ciekawe dlaczego wirusy nie zjadly uzytkownikow XP przez ostatnie cztery lata – do wydania SP2 ?
EL NINO
Dodano
10.10.2005 22:41:17
Guitarfreak:
Memtest wypadł pomyślnie, wniosek: to wina okienek, albo Service Pack 2, która niby ma być ulepszeniem a ja widzę tylko same minusy, to nie wina samej aplikacji, ta gierka u innych chodzi dobrze (bez SP2). Ciekawe co by tu pogrzebać, źeby zaczęło działać...
Co do sterownika to odinstalowanie nic nie pomogło. Obraz nadal miga, nie wiem co za licho.

Dziwna sprawa , choć wątpie by to była wina SP2 choć nie moge zaprzeczyć.. Z drugiej strony jesli zainstalujesz xp bez SP2 to cię wirusy zjedzą :lol: ..
Expert
Dodano
10.10.2005 01:08:29
Memtest wypadł pomyślnie, wniosek: to wina okienek, albo Service Pack 2, która niby ma być ulepszeniem a ja widzę tylko same minusy, to nie wina samej aplikacji, ta gierka u innych chodzi dobrze (bez SP2). Ciekawe co by tu pogrzebać, źeby zaczęło działać...
Co do sterownika to odinstalowanie nic nie pomogło. Obraz nadal miga, nie wiem co za licho.
Guitarfreak
Dodano
08.10.2005 15:45:21
Ja jednak przyjrzałbym się wpierw ustawieniu pamięci w BIOSie – kręcone czy nie?, – ustawić na SPD lub zmiejszyć timingi ręcznie , a następnie test kostek pamięci w Memtescie
Seeker
Dodano
02.10.2005 22:45:50
Dzięki, tego sposobu jeszcze nie próbowałem, pierwsza rzecz jaką zrobiłem, to była zmiana sterownikówTwój przypadek zachęcił mnie do poeksperymentowania z większą ilością sterowników. Moźe to tak, jak z Sagem F@ast 800 i neostradą na Linuxie, źe moźna trafić na dobry sterownik od razu albo za piątym razem :wink: Przetestuję kilka wersji, jak to nie pomoźe to po prostu wywalę sterownik i dam znać jak to wpłynęło na rozrywkę...
Guitarfreak
Dodano
02.10.2005 22:12:06
Postraszyłeś troszkę tymi specjalistami..a źe do końca za "specjalistę" się nie uwaźam, z pewną nieśmiałością odpowiadam na ten topic
Otóź: Ja z takim przypadkiem jakim opisujesz w pkt. 2 spotkałem się w momencie gdy zainstalowałem sterowniki do monitora LCD (Samsung 710T). Migotanie pulpitu i problemy przy odtwarzaniu filmów DVD. W momencie gdy pozbyłem się tego "swiństwa" wszystko wróciło do normy. Moźe twój przypadek jest inny, ale spróbować nie zawadzi.
majzel
Dodano
02.10.2005 21:18:46
Guitarfreak
Dodano:
02.10.2005 14:28:32
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1